ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕλλαδαΔιαφορετικά φέτος Χριστούγεννα: Τα μέτρα που ισχύουν για καταστήματα, εστίαση, εκκλησίες και μετακινήσεις

Διαφορετικά φέτος Χριστούγεννα: Τα μέτρα που ισχύουν για καταστήματα, εστίαση, εκκλησίες και μετακινήσεις

Διαφορετικά φέτος Χριστούγεννα: Τα μέτρα που ισχύουν για καταστήματα, εστίαση, εκκλησίες και μετακινήσεις

Εντελώς διαφορετικά θα είναι τα Χριστούγεννα φέτος σε σχέση με πέρσι. Τα μέτρα που ισχύουν για καταστήματα, εστίαση, εκκλησίες και μετακινήσεις Τέτοια εποχή πέρσι ο κόσμος μετακινούνταν με τον κωδικό 13033 ενώ ίσχυε το click away.

Φέτος έχουμε το εμβόλιο, ήδη έχουν εμβολιαστεί πάνω από το 65% του πληθυσμού, η οικονομία λειτουργεί κανονικά. Ωστόσο, ο κορονοϊός δείχνει κάθε μέρα τα… δόντια του δοκιμάζοντας τις αντοχές του ΕΣΥ.

Παρόλο που υπάρχει εμβόλιο, οι γιορτές και οι πολυσύχναστοι δρόμοι προκαλούν προβληματισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να χαλαρώσει τα ήδη υφιστάμενα μέτρα. Συνεπώς, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν ρεβεγιόν στο σπίτι τους, καθώς δεν θα επιτρέπεται η είσοδός τους σε κλειστούς χώρους εστίασης.

Για τα ψώνια στα εμπορικά καταστήματα όπως είναι ήδη γνωστό απαιτείται για τους ανεμβολίαστους rapid test, ενώ ελεύθερη είσοδο έχουν οι εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης. Τα ίδια μέτρα ισχύουν και για όσους ταξιδέψουν στις ιδιαίτερές τους πατρίδες ή προς τους χειμερινούς προορισμούς με τρένα, ΚΤΕΛ, πλοία και αεροπλάνα. Επίσης εμβολιασμένοι και μη θα πρέπει να προμηθευτούν από τα φαρμακεία τα δωρεάν self test, προκειμένου να γίνεται ένας αυτοέλεγχος πριν από την χριστουγεννιάτικη έξοδο. Τέλος, οι ανεμβολίαστοι πιστοί εισέρχονται στις εκκλησίες με rapid test.

Φόβοι για πολυσύχνατους δρόμους
Παρόλο που δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα, η κυβέρνηση ανησυχεί για τον συνωστισμό που θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια των εορτών σε πολυσύχναστους δρόμους και στις εκκλησίες.

Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος θα συναντηθεί το πρωί με τον Αρχιεπίσκοπο στο Μαξίμου, ενώ τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Μονή Πετράκη που συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Στόχος είναι να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στους κληρικούς αλλά και τους πιστούς όλης της χώρας για την αναγκαιότητα της τήρησης των μέτρων.

dikaiologitika.gr

Casting για νέα μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας που ετοιμάζεται στο Αγρίνιο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ