ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΔιαδικτυακή Επιμορφωτική Hμερίδα «ΕΜΒΟΛΙΑ: Ακούμε & Ρωτάμε τους Ειδικούς»

Διαδικτυακή Επιμορφωτική Hμερίδα «ΕΜΒΟΛΙΑ: Ακούμε & Ρωτάμε τους Ειδικούς»

Διαδικτυακή Επιμορφωτική Hμερίδα «ΕΜΒΟΛΙΑ: Ακούμε & Ρωτάμε τους Ειδικούς»

Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας (ΠΕΚΕΣ), με πρωτοβουλία της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικών Επιστημών Αγγελικής Γαριού, διοργάνωσε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή τη Διαδικτυακή Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα: «ΕΜΒΟΛΙΑ: Ακούμε & Ρωτάμε τους Ειδικούς», την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6.00-10.00 μ.μ. Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Webex Events και μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι του ΠΕΚΕΣ στο Youtube και από τις συχνότητες της ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ: FM 92,5 – 93,9 MHz – 89,9 MHz, & Live Streaming.\

Η Ημερίδα αποτέλεσε συνέχεια της δράσης «COVID-19: Ακούμε & Ρωτάμε τους Ειδικούς» και είχε ως σκοπό την αξιόπιστη ενημέρωση για το επίκαιρο θέμα του εμβολιασμού, μέσα από τις εισηγήσεις των ειδικών, τις ερωταποκρίσεις και το γόνιμο διάλογο.

Οι εισηγητές ανέπτυξαν τα παρακάτω θέματα:
Αγγελική Γαριού, Βιολόγος, PhD, Med, ΣΕΕ ΠΕ04: «Ιστορία των εμβολίων» .
Ιουλία Συροκώστα-Σταθοπούλου, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ, Παθολογική Κλινική και Τμήμα Λοιμώξεων Π.Γ.Ν. Πατρών: «Εμβόλια ενηλίκων και τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα».
Ζωή Λυγερού, Καθηγήτρια Βιολογίας, τμήμα Ιατρικής Παν/μίου Πατρών: «Τα εμβόλια και οι τεχνολογίες ανάπτυξής τους».
Καρολίνα Ακινόσογλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας Παν/μίου Πατρών: «Εμβόλια για COVID-19».
Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Παθολογίας, Μέλος επιτροπής ειδικών Υπ. Υγείας, Εθνικός εκπρόσωπος ομάδας εργασίας Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη θεραπεία του COVID 19. Ο κ. Γώγος απάντησε σε ερωτήματα και συντόνισε τη συζήτηση μεταξύ των επιστημόνων και των εκπαιδευτικών.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, ο κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος, Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού Δήμου
Πατρέων, ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και ο κ. Σπυρίδων Παπαδάκης, Οργανωτικός Συντονιστής, ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας.

Οι εισηγήσεις, οι τοποθετήσεις και οι επιστημονικά εμπεριστατωμένες απαντήσεις που δόθηκαν στη συζήτηση ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και χρήσιμες για την επίλυση των ερωτημάτων και τη διαλεύκανση των αποριών που κατέθεσαν οι συμμετέχοντες.

Την Ημερίδα παρακολούθησαν ενεργά 1020 εκπαιδευτικοί από την Webex Events και πολλοί περισσότεροι από το Youtube και το ραδιόφωνο.

Η Ημερίδα μπορεί να αναπαραχθεί με χρήση του κωδικού nQrJE6KE στο σύνδεσμο https://minedu-secondary.webex.com/minedusecondary/lsr.php RCID=cacff43afafd4f93bf2687da049635d3 ή στο κανάλι του ΠΕΚΕΣ Δ.Ε. στο Youtube

ή σε λίγες μέρες στην εκπαιδευτική τηλεόραση http://www.edutv.gr/

Η ανατροφοδότηση που λάβαμε κατά τη διάρκεια της Ημερίδας φαίνεται παρακάτω:

Μερικά στιγμιότυπα από την Ημερίδα:

Ιστοσελίδα Ημερίδας: https://blogs.sch.gr/pekesde/archives/2164

45 προσλήψεις με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr