ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΠολιτικα ΝεαΣτις 14:00 η δήλωση του πρωθυπουργού για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Στις 14:00 η δήλωση του πρωθυπουργού για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Στις 14:00 η δήλωση του πρωθυπουργού για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Στις 14:00 θα μεταδοθεί η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης θα περιγράψει τι έχει συμβεί, ποια είναι η ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση και τι κινήσεις έγιναν. «Όλα στο φως, με θεσμικό τρόπο» είναι το μήνυμα που θα εκπέμψει, την ώρα που η κυβέρνηση καταγράφει πολιτική φθορά από την υπόθεση.

«Να χυθεί άπλετο φως»

Στον πυρήνα της δήλωσης του πρωθυπουργού θα βρίσκεται η πρόθεση της κυβέρνησης να «χυθεί άπλετο φως» για μια τόσο σοβαρή υπόθεση και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν. Από την πρώτη στιγμή έχει αποδεχτεί το αίτημα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, ενώ θετικά ανταποκρίνεται και στο αίτημα για εκ νέου συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως έχει ζητήσει η Χαριλάου Τρικούπη. Ορισμένες πηγές δεν αποκλείουν αυτό να γίνει και πριν το άνοιγμα της Ολομέλειας στο τέλος Αυγούστου, χωρίς όπως να έχει ληφθεί οριστική απόφαση. Όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης, αναμένεται να τονίσει ο κ. Μητσοτάκης, έχουν ως στόχο την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και σε αυτό το πλαίσιο θα είναι και οι επόμενες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει. Θα διαμηνύσει ότι από την πλευρά του δεν έχει το παραμικρό να κρύψει και θα κάνει ότι απαιτείται για να μην μείνει η παραμικρή σκιά στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει και για την μεγάλη εικόνα και την προσπάθεια ορισμένων να δηλητηριάσουν την δημόσια ζωή με «σενάρια συνωμοσιολογίας και ανυπόστατες κατηγορίες. Θα ξεκαθαρίσει ότι καμία κυβερνητική υπηρεσία δεν έχει προμηθευτεί το κακόβουλο λογισμικό παρακολουθήσεων Predator και η υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ δεν έχει σχέση με την προσπάθεια παγίδευσης του τηλεφώνου του που έχει καταγγείλει. Μάλιστα, θα τονίσει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ενημερωθεί αρμοδίως για τα όσα τον αφορούν από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ και ο ίδιος θα αποφασίσει αν αυτά θέλει να τα δημοσιοποιήσει.

Οικονόμου: Αν είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, δεν θα γινόταν ποτέ η παρακολούθηση
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μίλησε στον ΣΚΑΙ και τους Νίκο Υποφάντη και Μαρία Βούσουλα για το θέμα των υποκλοπών και τις δηλώσεις που θα κάνει μέσα στην ημέρα ο πρωθυπουργός για το θέμα. Μάλιστα ο κ.Οικονόμου τόνισε πως αν είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός δεν θα γινόταν ποτέ η παρακολούθηση. Γι αυτό υπήρξε η απομάκρυνση του διοικητή της ΕΥΠ και υπήρξε ανάληψη πολιτικής ευθύνης.

 iefimerida.gr

ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα αντιψυχωτικού φαρμάκου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ