Δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Το αυστηρό μήνυμα Κασσελάκη και τα επόμενα βήματα ενόψει συνεδρίου και ευρωεκλογών

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον απόηχο της χθεσινής ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη για την στάση που πρέπει να…

cf83cf85cf81ceb9ceb6ceb1-1

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον απόηχο της χθεσινής ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη για την στάση που πρέπει να τηρήσουν οι βουλευτές στην ψήφιση του νομοσχεδίου. Ο κ. Κασσελάκης έθεσε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών λέγοντας πως τα ζητήματα των δικαιωμάτων είναι ταυτοτικά για την αριστερά, και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για πολιτική δειλία.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η αποφασιστικότητα του Προέδρου να ψηφιστεί ένα νομοθέτημα το οποίο θα κινείται στην κατεύθυνση του βήματος προς την κοινωνική πρόοδο, όπως ανέφερε και στην ομιλία του, ήταν το μήνυμα που έστειλε, στην πλευρά του Παύλου Πολάκη, ο οποίος έχει εκφράσει αντιρρήσεις, για το ζήτημα, ότι δεν θα γίνει ανεκτή από τον κ. Κασελάκη καμία διαφοροποίηση βουλευτή του και ό, τι αυτό βεβαίως μπορεί να συνεπάγεται.

Θέμα δημοψηφίσματος από τα μέλη για μετακίνηση της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην ομάδα Σοσιαλιστών Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο έβαλαν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Γιάννης Ραγκούσης που έχουν συνυπογράψει σχετική πρόταση με τον Κώστα Ζαχαριάδη, δείχνοντας ανάγκη για κεντροαριστερη στροφή του κόμματος.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας από την πλευρά του μίλησε για Αριστερά προοδευτικού χώρου, απαντώτας κατά κάποιο τρόπο και στην πρόταση των τριών. «Να πρωταγωνιστήσουμε για μια νέα, μεγάλη, συμπεριληπτική Αριστερά προοδευτικού χώρου και όχι να κυνηγάμε προβληματικές επιλογές, που ανήκουν στο παρελθόν. Δεν χρειαζόμαστε ούτε μια Αριστερά της περιχαράκωσης ούτε μια επάνοδο στην προβληματική σοσιαλδημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής ξεκίνησαν μετά τις 10 το πρωί και θα αναμένεται να ολοκληρωθούν το μεσημέρι, ωστόσο δεν είναι γνωστό αν θα κλείσουν με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και αν θα υπάρξει κάποια απάντηση από τον Παύλο Πολάκη.

Πάντως ο κ. Κασσελάκης κατά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών εξέφρασε τις επιφυλάξεις του λέγοντας πως θα πρέπει να δούμε το κείμενο και μετά θα πάρουμε την απόφασή μας.

 

Πηγή: ertnews.gr