ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔΕΥΑ Αγρινίου: Εξωδικαστικά 300.000 ευρώ στους εργαζομένους

ΔΕΥΑ Αγρινίου: Εξωδικαστικά 300.000 ευρώ στους εργαζομένους

ΔΕΥΑ Αγρινίου: Εξωδικαστικά 300.000 ευρώ στους εργαζομένους

ΔΕΥΑ Αγρινίου: Εξωδικαστικά 300.000 ευρώ στους εργαζομένους της ΔΕΥΑ Αγρινίου μετά τη δικαίωσή τους για μη καταβολή δώρων και επιδομάτων την περίοδο 2013-2018 αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας “Συνείδηση”, το οποίο έχει ως εξής: 

Πόσο 312.000 ευρώ θα καταβάλει η ΔΕΥΑ Αγρινίου στους 49 εργαζομένους της μετά από δικαστική απόφαση που τους δικαίωσε για τη μη καταβολή των δώρων τους και των επιδομάτων τους κατά την περίοδο 2013-2018 και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που επήλθε μεταξύ των δύο πλευρών.

Συγκεκριμένα με απόφαση του Ειρηνοδικείου Αγρινίου η αγωγή των εργαζομένων σε βάρος της ΔΕΥΑ έγινε δεκτή και επιδικάστηκε η ΔΕΥΑ να τους καταβάλει συνολικά 390.000 ευρώ, τα οποία αναλύονται σε 274.000 ευρώ ως προς το κεφάλαιο και 116.000 ευρώ οι τόκοι.

Η ΔΕΥΑ Αγρινίου με πρόσφατη απόφαση της έκανε δεκτό το αίτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, που έγινε από τον από την πλευρά των εργαζομένων, οι οποίοι πρότειναν να παραιτηθούν κατά 20% από το ποσό που επιδίκασε υπέρ τους στο δικαστήριο και να παραιτηθούν από κάθε άλλη δίκη και απαίτηση για το θέμα αυτό.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα σημαντικό ποσό, τη στιγμή που η ΔΕΥΑ Αγρινίου, όπως και όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας, αντιμετωπίζουν αυξημένα λειτουργικά κόστη λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοτική επιχείρηση έχει ασκήσει έφεση κατά της πρωτοδίκης απόφασης, όπως επίσης και δύο αιτήσεις αναστολής κατά της απόφασης και της διαταγής πληρωμής, έτσι ώστε να αποφύγει τον κίνδυνο κατασχέσεων από τους εργαζόμενους.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν κρίνει αμετακλήτως το θέμα το δώρων και επιδομάτων άδειας των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες τυπικά δεν δεσμεύουν την κρίση των πολιτικών δικαστηρίων περί των δώρων και των επιδομάτων άδειας των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Για το λόγο αυτό άλλωστε μετά την έκδοση των αποφάσεων του ΣτΕ έχουν εκδοθεί αποφάσεις από πολιτικά δικαστήρια σε πρώτο βαθμό που επιδικάζουν σε εργαζόμενους δημοτικών επιχειρήσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δώρα και επιδόματα αδείας, όπως και στους συγκεκριμένους της ΔΕΥΑ Αγρινίου.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αυξάνονται ξανά οι αιμοδότες στην περιοχή του Αγρινίου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ