ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΔέσμη μέτρων για την οπαδική βία θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 11/12 – Κρίσιμη η κατάσταση του τραυματία αστυνομικού

Δέσμη μέτρων για την οπαδική βία θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 11/12 – Κρίσιμη η κατάσταση του τραυματία αστυνομικού

Δέσμη μέτρων για την οπαδική βία θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 11/12 – Κρίσιμη η κατάσταση του τραυματία αστυνομικού

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για την πάταξη της οπαδικής βίας, που ελήφθησαν στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός το Σάββατο 9/12, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να προαναγγέλλει σκληρές αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα βασικά σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι το “λουκέτο” στους οργανωμένους οπαδούς, αγώνες χωρίς φιλάθλους, διακοπή των πρωταθλημάτων, ακόμη και ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός των ομάδων.

Συζητήθηκε και το αίτημα της ΠΟΑΣΥ να αποσυρθεί η ΕΛ.ΑΣ από τα γήπεδα κάτι που θα σήμαινε όμως ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου σχετικά με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

Την ίδια ώρα, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική ο 31χρονος αστυνομικός που δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη.

Οι αρχές έχουν μεταφέρει στα εγκληματολογικά εργαστήρια αντικείμενα που βρήκαν γύρω από το γήπεδο, όπως φωτοβολίδες, μαχαίρια, και ρούχα, καθώς και υλικό από κάμερες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ