ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΔερμιτζάκης: Να δοθούν κίνητρα σε όσους έχουν εμβολιαστεί – Έχουμε 10% μείωση κρουσμάτων την εβδομάδα

Δερμιτζάκης: Να δοθούν κίνητρα σε όσους έχουν εμβολιαστεί – Έχουμε 10% μείωση κρουσμάτων την εβδομάδα

Δερμιτζάκης: Να δοθούν κίνητρα σε όσους έχουν εμβολιαστεί – Έχουμε 10% μείωση κρουσμάτων την εβδομάδα

Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού μίλησε το πρωί της Τετάρτης (28/4) ο καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Όπως είπε, έχουμε μια σταθερή αλλά αργή μείωση, ασφάλεια όμως θα δούμε το καλοκαίρι.

Ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε ότι «μπορούμε να αρχίσουμε να δίνουμε τις ελευθερίες που αξίζουν και είναι ασφαλείς, στους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί, δηλαδή μια παρέα έξι ατόμων να βρεθεί σε κανονικό χώρο χωρίς να παίρνουν κάποιο μέτρο». Πρόσθεσε δε ότι η μείωση των κρουσμάτων είναι σταθερή, περίπου στο 10% κάθε εβδομάδα, αλλά είναι σχετικά αργός ο ρυθμός. «Θα δούμε ωστόσο μείωση και ασφάλεια το καλοκαίρι», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης επεσήμανε ότι «έχει το μεγάλο πλεονέκτημα της κοινωνικοποίησης σε εξωτερικούς χώρους, το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούμε». «Πρέπει να δώσουμε κίνητρα που δεν αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης και να απελευθερωθεί ο κόσμος που μπορεί», τόνισε σχετικά με τους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί.

«Δηλώσεις του τύπου να προσέχουμε για πάντα και τα καταστροφικά σενάρια αναιρούν αυτό που λέγαμε τόσο καιρό, ότι τα εμβόλια είναι η λύση», είπε μιλώντας για «λογική ρεαλισμού, ούτε επιβράβευσης ούτε και τιμωρίας σε όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο».

«Οι αρνητές πρέπει να καταλάβουν γιατί τα εμβόλια δεν αποτελούν κάτι βλαβερό, ενώ το τιμωρητικό μοντέλο εγείρει αντισώματα προς αυτό που θέλουμε να πετύχουμε», τόνισε και χαρακτήρισε αναγκαίο να υπάρξει συζήτηση και «να απαντηθούν απορίες ώστε ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν πρέπει να ανησυχεί».

«Η πιθανότητα σε τίποτε που κάνουμε δεν είναι μηδέν, ούτε περπατώντας στο δρόμο, ούτε στην οδήγηση», είπε αναφερόμενος σε ιδιαίτερα χαμηλή πιθανότητα επιπλοκών για τα εμβόλια.

Πηγή: newsit.gr

Πηγή φωτογραφίας: thedoctor.com.gr

Κορονοϊός: 15 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – 3.313 σε όλη την χώρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr