«Δεν υπάρχει χώρος φιλοξενίας για ζώα στον Αχελώο, δεν υπάρχουν ούτε οι ταΐστρες πια»

Η πραγματικότητα λέει πως πρόκειται για ένα μέρος όπου συγκεντρώνονται ζώα και τα οποία πάνε και τα φροντίζουν σχεδόν αποκλειστικά οι άνθρωποι της Φιλοζωικής

«Δεν υπάρχει χώρος φιλοξενίας για ζώα στον Αχελώο, δεν υπάρχουν ούτε οι ταΐστρες πια»

Σε εκτεταμένο θέμα της "Σ" παρουσιάστηκε η κατάσταση που υπάρχει για τα αδέσποτα ζώα στο Αγρίνιο,

τις προθέσεις του δήμου και την δημοπράτηση για το καταφύγιο που πρόκειται να δώσει μια ανακούφιση στο πρόβλημα, αλλά και τις κακές συνθήκες τις οποίες βιώνουν εκατοντάδες ζώα σε χώρο που έχει νοικιάσει ιδιώτης, με καλές προθέσεις αρχικές προθέσεις (όπως όλοι αναγνωρίζουν) αλλά με μια κατάληξη που δεν είναι πλέον ανεκτή για την ευζωία των αδέσποτων.
Φιλοξενήθηκαν, μεταξύ άλλων, δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου που ανέφεραν ότι παρά τα δημοσιεύματα "δεν έχει κλείσει ο χώρος που φιλοξενούμε ζώα στον Αχελώο, προσωρινά μέχρι να φτιάξουμε το καταφύγιό μας".

Στο σημείο αυτό και για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, πρέπει να αναφερθεί ότι, όπως ενημέρωσε την "Σ" η Φιλοζωική Οργάνωση της περιοχής, μπορεί να μην είναι αληθές ότι δεν υπάρχουν ζώα στον χώρο στον Αχελώο, όμως δεν είναι αληθές κι ότι πρόκειται για έναν κανονικό χώρο φιλοξενίας!

Η πραγματικότητα λέει πως πρόκειται για ένα μέρος όπου συγκεντρώνονται ζώα και τα οποία πάνε και τα φροντίζουν σχεδόν αποκλειστικά οι άνθρωποι της Φιλοζωικής. Παράλληλα, οι ταΐστρες που υπήρχαν και τα σημεία όπου έπιναν νερό τα ζώα έχουν καταστραφεί και κάποιος τα έχει ρίξει προς το ποτάμι! Από ότι μάλιστα φαίνεται όλοι γνωρίζουν ποιος είναι αυτός ο...κάποιος, καθότι είναι σαφές ποιος είναι σε ρήξη με όλους εδώ και αρκετό καιρό.

Κατά τα λοιπά, οι άνθρωποι της Φιλοζωικής θεωρούν πως δεν πρέπει ο κόσμος να νομίζει ότι υπάρχει κάποιος οργανωμένος χώρος στον Αχελώο, διότι έτσι θα διαιωνίζεται το σημερινό φαινόμενο, όπου παρατάνε τα ζώα οι ιδιοκτήτες τους στο σημείο για να φροντίσει άλλος.

"Ο δήμος έχει κάνει δουλειά στις στειρώσεις και δίνει χρήματα για την τροφή αυτών των ζώων, αυτό πρέπει να ειπωθεί. Όμως οι φιλόζωοι πάνε στο σημείο για να φροντίσουν όσα ζώα μπορούν και βάζουν μπολ ή άλλα δοχεία για να πιούν νερό μετά τις δολιοφθορές στις ταΐστρες. Δεν πρέπει να νομίζουν οι πολίτες ότι εκεί υπάρχει κάποια υποδομή", λέει η Φιλοζωική.

Εφημερίδα "Συνείδηση"

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλά ο Αυτιάς και η Μελέτη. Ο... Φραγκούλης, η κυρία Γαλάτω και οι "μπασκέτες της φωτιάς";

Η κυρία Γαλάτω Αλεξανδράκη έχει τελειώσει το δημοτικό σχολείο στο Κουφόβουνο, απ’ όπου έφυγε για την Αλεξανδρούπολη και τώρα δουλεύει στο κρεοπωλείο του γιου της ενώ δεν αποκλείεται να μην πάει καν στις Βρυξέλες!