ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανια«Δεν στηρίζω Πατούλη» για Πρόεδρο της ΚΕΔΕ

«Δεν στηρίζω Πατούλη» για Πρόεδρο της ΚΕΔΕ

Απόστολος Κοιμήσης, δήμαρχος Αμφιλοχίας

«Δεν στηρίζω Πατούλη»

Για Πρόεδρο της ΚΕΔΕ

Όχι στην επαναξιολόγηση με νέα κριτήρια, ναι στον επανέλεγχο που έγινε για τα πλαστά πιστοποιητικά

 

Ως «ανόητο» χαρακτηρίζει ο πρόσφατα επανεκλεγείς δήμαρχος Αμφιλοχίας και γενικός γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Απόστολος Κοιμήσης, το σενάριο που διακινήθηκε πρόσφατα για στήριξή του προς το πρόσωπο του Γιώργου Πατούλη για Πρόεδρο της Ένωσης. Το σενάριο, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ενημερωτική ιστοσελίδα που ασχολείται με θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ήθελε τον κ. Κοιμήση και τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, να «λοξοκοιτούν» προς την Νέα Δημοκρατία και να στηρίζουν τον δήμαρχο Αμαρουσίου, ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, οι οποίες υπολογίζεται να λάβουν χώρα μέσα στον Οκτώβριο.

Σε επικοινωνία μας με τον κ. Κοιμήση χαρακτήρισε ως «ανόητη» αυτή την υπόθεση, για την οποία θεωρεί πως δεν υπάρχει καμία βάση. Ερωτηθείς για το θέμα των επανελέγχων της μετατροπής συμβάσεων εργασίας δημοτικών υπαλλήλων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, η οποία επιχειρείται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Κοιμήσης τάχθηκε κατά της επαναξιολόγησης με αλλαγμένα κριτήρια. Ωστόσο, όπως ανέφερε, είναι διαφορετικό θέμα ο επανέλεγχος περιπτώσεων πλαστών ή παραποιημένων δικαιολογητικών, διαδικασία η οποία έχει ολοκληρωθεί. Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι όταν διαπιστώθηκαν τρία τέτοια κρούσματα στον δήμο του, δεν δίστασε να απομακρύνει τους συγκεκριμένους υπαλλήλους από την εργασία τους.

Όσον αφορά στις στοχεύσεις που θα πρέπει να έχει το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ για την επόμενη πενταετία, ο κ. Κοιμήσης εκτιμά ότι θα πρέπει να περιλαμβάνουν την ενίσχυση της αποκέντρωσης, την οργάνωση και λειτουργία των δήμων με επάρκεια, τις επενδύσεις με λειτουργικές αποσβέσεις, την ενίσχυση της παραγωγής και «έργα ουσίας, όχι φρου-φρου και αρώματα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr