ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΔεν πέρασε η αναθεώρηση του άρθρου για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας

Δεν πέρασε η αναθεώρηση του άρθρου για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας

Δεν πέρασε η αναθεώρηση του άρθρου για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας

Δεν… προκρίθηκε για αναθεώρηση το άρθρο 3 παρ. 1 του Συντάγματος, που αφορά την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους. 

Η Νίνα Κασιμάτη είναι η μια γνωστή «διαρροή» της κυβέρνησης, όμως με δεδομένο πως είναι αρκετοί οι βουλευτές εκτός κυβερνητικής πλειοψηφίας που ψήφισαν το συγκεκριμένο άρθρο, πιθανότατα υπήρξε κι άλλος «αντάρτης» εντός των γραμμών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Βουλή, μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη – και ενώ αναμένονται ακόμη τα επίσημα αποτελέσματα -η συγκεκριμένη διάταξη απερρίφθη καθώς έλαβε 150 ψήφους.Το άρθρο 3 προβλέπει:

1. Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού.

H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Mεγάλη Eκκλησία της Kωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Eκκλησία του Xριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις.

Eίναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Iερά Σύνοδο των εν ενεργεία Aρχιερέων και από τη Διαρκή Iερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Kαταστατικός Xάρτης της Eκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Tόμου της κθ΄ (29) Iουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.

2. Tο εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Kράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.

3. Tο κείμενο της Aγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. Η επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Aυτοκέφαλης Eκκλησίας της Eλλάδας και της Mεγάλης του Xριστού Eκκλησίας στην Kωνσταντινούπολη.

tempo24.gr

Δήμος Μεσολογγίου: Ανεξέλεγκτος πλέον ο πολιτικός εκνευρισμός του κ. Παπαδόπουλου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr