ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα Νεα«Δεν είναι όλα εμπόριο και αγορά»

«Δεν είναι όλα εμπόριο και αγορά»

Δημοσθένης Δαββέτας, καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής Νέας Δημοκρατίας

Επαναξιολόγηση των προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενίσχυση των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων

Το Αγρίνιο επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο Δημοσθένης Δαββέτας, καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης, Εικαστικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Στην ομιλία την οποία παραχώρησε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, με παρόντες τον Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραγκούνη, τον κ. Βασιλάκο, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, αρμόδιου για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας και τον Φώτη Τσόλκα, πρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Δαββέτας πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Τεχνολογία και Πολιτισμός στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής».

Τον κ. Δεββέτα προλόγισε ο κ. Τσόλκας, κάνοντας λόγο για «έναν άξιο εκπρόσωπο στην Ευρωβουλή για τα ζητήματα του Ελληνικού λαού», ενώ και ο κ. Καραγκούνης στη συνέχεια τον καλωσόρισε κάνοντας λόγο για μια «πολυτάλαντη και πολυδιάστατη προσωπικότητα». Όπως είπε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, «η μεγάλη δύναμη της Ελλάδας είναι ο πολιτισμός» και χρειάζεται να ενισχυθεί η προβολή αυτού του στοιχείου στην Ευρώπη. Ο κ. Βασιλάκος με τη σειρά του μίλησε για μια «σοβαρή» θέση από την οποία ο κ. Δαββέτας θα κληθεί να υπηρετήσει «σοβαρά» θέματα. Τέλος, ζήτησε ενίσχυση των υποψηφίων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, εκφράζοντας τον φόβο ότι η στήριξη άλλων ευρωπαϊκών κομμάτων «θα οδηγήσει σε αποδυνάμωση της διαπραγματευτικής ικανότητας της χώρας».

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Δαββέτας, αναφέρθηκε περιληπτικά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στους λόγους που οδήγησαν στον σχηματισμό αυτό, εκφράζοντας όμως την άποψη ότι ίσως να δόθηκε υπερβολικό βάρος στα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά ζητήματα με αποτέλεσμα «κάπου να μην λειτουργεί σωστά». Ο ίδιος όμως εξέφρασε την άποψη ότι «το πρόβλημα αυτό μπορεί να διορθωθεί, αν καταλάβουμε ότι δεν είναι όλα εμπόριο και αγορά».

Το διακύβευμα των προσεχών εκλογών για την ανάδειξη μελών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι, σύμφωνα με τον κ. Δαββέτα, «αφού αναλύσουμε σωστά την Ευρώπη, να βρούμε τι θα κάνουμε για να ξαναβρούμε την πολιτισμική μας δύναμη». Ο ίδιος, έθεσε ωε γενικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης την αυτονομία, την ελευθερία του ανθρώπου και την ελευθερία της μετακίνησης. Προκειμένου λοιπόν να υπάρξει αφενός μεν αυτή η ανανέωση των ευρωπαϊκών προτεραιοτήτων, ο κ. Δαββέτας πρότεινε την μελέτη της Ευρώπης και των κανόνων της, την ενίσχυση των ευρωπαϊκών κομμάτων και την προώθηση προσώπων που γνωρίζουν το αντικείμενο, ενώ ο ίδιος έθεσε τον εαυτό του διαθέσιμο, αφού όπως είπε «αγαπώ τον τόπο και μπορώ να προσφέρω».

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr