ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΔεν βγήκαν οι υπολογισμοί

Δεν βγήκαν οι υπολογισμοί

Πριν τρεις εβδομάδες άπαντες στον Παναιτωλικό δήλωναν αισιόδοξοι για τη δημιουργία ενός ρόστερ ανώτερου του περσινού και το πίστευαν έντονα.

Πλέον αυτό έχει αλλάξει καθώς αυτά που υπολόγιζαν δεν υλοποιήθηκαν στην πράξη και μπορεί να μην δηλώνουν ανήσυχοι, αλλά είναι αισθητό ότι η σιγουριά έδωσε τη θέση της στην ανασφάλεια. Φυσικά είναι νωρίς για απογοήτευση, ο Παναιτωλικός θα κάνει τις μεταγραφές του, με μόνο ερώτημα αν αυτές θα έχουν την προοπτική που αρχικά υπολόγιζαν στην ΠΑΕ και το τεχνικό επιτελείο.
Από καθαρά μεταγραφικής σκοπιάς η ανασφάλεια προκύπτει διότι αναγκαστικά έγινε πλέον στροφή σε ποδοσφαιριστές που – από τους ίδιους τους ανθρώπους του Παναιτωλικού –  δεν θεωρούνται οπωσδήποτε ικανοί για πολύ μεγάλες προσδοκίες. Επίσης το «πότε» θα γεμίσει το ρόστερ είναι ένα ερωτηματικό που θέτει η πλευρά της τεχνικής ηγεσίας, η οποία δεν έχει πρόβλημα με την μία ή τις δύο εβδομάδες ακόμα, αλλά ο Χάβος θέλει κάποιους κομβικούς παίκτες πριν το βασικό στάδιο.
Οι συνεχείς επαφές με ανθρώπους του ποδοφαίρου, με μάνατζερς, με παίκτες, με δημοσιογράφους και με στελέχη του Παναιτωλικού οδηγούν στο συμπέρασμα πως οι αιτίες λόγω  των οποίων δεν ευοδόθηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις είναι συγκεκριμένες. Η καλή πορεία στη Σούπερ Λιγκ, σε αντίθεση με πέρσι λόγω του πρότερου υποβιβασμού, θεωρήθηκε ως ένα παραπάνω εχέγγυο για τους ποδοσφαιριστές και  θα προστίθονταν θετικά  στην γενική σταθερότητα της ομάδας. Όμως δεν απέδωσε λόγω των χαμηλών προσφορών σε συνδυασμό με την μη κατάλληλη προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις από πλευράς ΠΑΕ. Επιπλέον οι περσινές καλές επιλογές από το εξωτερικό έδωσαν την σιγουριά πως ο Παναιτωλικός μπορεί να κάνει σωστές κινήσεις στις ξένες αγορές, αλλά μάλλον ήταν βιαστικό και όχι παγιωμένη κατάσταση όπως υπέθεσαν οι άνθρωποι του Συλλόγου.

Δεν θα βιαστούν

Η υπόθεση του Παναγιώτη Κόρμπου φαίνεται τελειωμένη θετικά για τον Παναιτωλικό και όπως προκύπτει από παίκτη και ομάδα μένουν τα τυπικά περισσότερο,  μετά την συμφωνία για δύο χρόνια με συνολικές αμοιβές του ποδοσφαιριστή κάτι παραπάνω από 170.000 ευρώ. Εκτός αυτής της περίπτωσης οι κυανοκίτρινοι περιμένουν πολλές ακόμα απαντήσεις από το εξωτερικό και θεωρούν ότι στατιστικά δεν μπορεί να είναι όλες αρνητικές. Δεν θέλουν όμως να πιέσουν για να μην χάσουν την διαπραγματευτική δυνατότητα. Και όσο ο Χάβος δεν «γκρινιάζει» από την ΠΑΕ προσπαθούν να εξαντλήσουν τα περιθώρια, ώστε να αποδειχθεί πως η τακτική που ακολουθήθηκε από την αρχή ήταν η σωστή.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr