Δελφίνια «επισκέπτονται» σκάφος στον Αμβρακικό κόλπο (VIDEO)

Οι εικόνες με τα πανέμορφα δελφίνια απεικονίζουν ένα από τα πολλά και εντυπωσιακά είδη που συναντά κανείς στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων του Αμβρακικού κόλπου. Σύμφωνα…

<p>delfinia</p>

Οι εικόνες με τα πανέμορφα δελφίνια απεικονίζουν ένα από τα πολλά και εντυπωσιακά είδη που συναντά κανείς στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων του Αμβρακικού κόλπου.

Σύμφωνα με τον περιβαλλοντολόγο, Χασκή Παναγιώτη, ο οποίος κατέγραψε τις παραπάνω εικόνες, πρόκειται για ρινοδέλφινα (Tursiops truncatus) τα οποία ζουν αρμονικά στον Αμβρακικό. Τα θερμά νερά του κόλπου αποτελούν τον ιδανικό υγρότοπο για αρκετά είδη ψαριών, από τα οποία τρέφονται τα δελφίνια της περιοχής, ενώ ιδιαίτερα πλούσια είναι και η ορνιθοπανίδα στον κόλπο.

Ωστόσο, τα ρινοδέλφινα αποτελούν «τρωτό» είδος, σύμφωνα με το Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ειδών Ζώων της Ελλάδας. Όπως δηλώνει ο κ. Χασκής τα διάφορα ανοξικά – ευτροφικά φαινόμενα που παρουσιάζονται στον Αμβρακικό κόλπο, σε συνδυασμό με την έλλειψη οξυγόνου σε συγκεκριμένες εποχές, θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά τις ποσότητες των ψαριών που ζουν στον κόλπο, άρα και τον πληθυσμό των ρινοδέλφινων στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ 

energos.gr

Δείτε την Λευκάδα σε 10 λεπτά (VIDEO)