ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΔεκτή προσφυγή του Ν.Καραπάνου για το Τεχνικό Πρόγραμμα

Δεκτή προσφυγή του Ν.Καραπάνου για το Τεχνικό Πρόγραμμα

Δεκτή προσφυγή του Ν.Καραπάνου για το Τεχνικό Πρόγραμμα

Δεκτή έκανε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την προσφυγή του επικεφαλής της παράταξης «Δήμος για τα Παιδιά μας» Νίκου Καραπάνου, κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου σχετικά με την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος.

Όπως αναφέρει η απόφαση της Αποκεντρωμένης, γίνεται αποδεκτή η προσφυγή του κ. Καραπάνου κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Αναπέμπεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα πρέπει να συγκληθεί εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο για τη συζήτηση και ψήφιση του τεχνικού προγράμματος με την εισήγηση του Δήμου και τις τυχόν εναλλακτικές προτάσεις από τις λοιπές παρατάξεις.

Φαίνεται ότι η απόφαση της Αποκεντρωμένης επί της ουσίας βασίστηκε στο γεγονός ότι η Τεχνική Υπηρεσία εξέφρασε άποψη επί της πρότασης Καραπάνου, ενώ όπως μεταξύ άλλων αναφέρει: «…για την κατάθεση εναλλακτικής πρότασης χρειάζεται απλή εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας χωρίς απόψεις επ’ αυτών ήτοι θετική ή αρνητική είτε οποιαδήποτε άλλη άποψη…”.

Επίσης σε άλλο σημείο τονίζεται ότι “οι εναλλακτικές προτάσεις τεχνικού προγράμματος δεν συνοδεύονται από αιτιολογική έκθεση παρά μόνο οι εναλλακτικές προτάσεις του προυπολογισμού”, κάτι που επικαλούνταν η δημοτική αρχή ως προαπαιτούμενο.

Πλέον οι διαδικασίες ξεκινούν από την αρχή και ο χρόνος που θα απαιτηθεί μέχρι να λειτουργήσει και πάλι ο Δήμος είναι πολύς. Όπως είναι γνωστό, αν δεν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να γίνει καμία πληρωμή από τον Δήμο. Άνγωστο είναι δε εάν η Δημοτική Αρχή θα επιλέξει να προσφύγει κατά της απόφασης στην επιτροπή του άρθρου 152 ή θα ορίσει νέο δημοτικό συμβούλιο με την εισδοχή και της εναλλακτικής πρότασης τεχνικού προγράμματος του συνδυασμού “Δήμος για τα Παιδιά μας”.

Αναμένεται σε λίγο δήλωση σε ζωντανή μετάδοση από τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου και τους συνεργάτες του που θα είναι σε πολύ υψηλούς τόνους. “Ανάλογους με την ζημία που προκαλούν κάποιοι στην λειτουργία του Δήμου”, τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Πηγή:aixmi-news.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr