ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΔεινοπαθούν οι κάτοικοι στα παλαιά σφαγεία

Δεινοπαθούν οι κάτοικοι στα παλαιά σφαγεία

Δεινοπαθούν οι κάτοικοι στα παλαιά σφαγεία

Δεινοπαθούν οι κάτοικοι στα παλαιά σφαγεία

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτοικοι της περιοχής των παλαιών σφαγείων κάνουν λόγο για γκετοποίηση της περιοχής.

Οι εκκλήσεις τους για μέτρα που θα επιβάλλουν την τήρηση των νόμων από όλους είναι διαρκείς, ενώ χαρακτηριστική είναι καταγγελία πολίτη στις τοπικές εισαγγελικές αρχές, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τον δήμαρχο, τους βουλευτές, την Αστυνομία, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και τα ΜΜΕ.

«Το πρόβλημα αυτό έχει αποβεί πλέον και απειλητικό για τον εκάστοτε περαστικό, πόσο μάλλον για τις οικογένειες τα παιδιά και τις περιουσίες των περίοικων οι οποίοι πραγματικά ανήσυχοι απευθύνονται συνεχώς στην Αστυνομία χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, γεγονός που καταδεικνύει τη σύνθετη φύση του ζητήματος», αναφέρει ο κάτοικος που υποστηρίζει πως τα λεγόμενα του εκφράζουν τους κατοίκους της περιοχής.

Κάνει λόγο για απειλές σε βάρος κατοίκων, για συμπλοκές με περαστικούς, για διατάραξη κοινής ησυχίας. Μεταξύ των άλλων υποστηρίζει πως κάποια άτομα  «συχνότατα ουρούν στους χώρους της πλατείας, ενίοτε αφοδεύουν με αποτέλεσμα να δημιουργούν εστίες μολύνσεως.

Κινούνται σχεδόν ημίγυμνοι εν μέσω θέρους, φωνασκούν και διαταράσσουν την κοινή ησυχία των κατοίκων με αλαλαγμούς και μεταξύ τους αψιμαχίες ενώ δεν έχουν λείψει περιπτώσεις συμπλοκής με περαστικούς. Ουδέν μέτρο προστασίας από covid 19 τηρούν.

Πέραν αυτών, τον τελευταίο καιρό προβαίνουν και σε πολυήμερη κατασκήνωση επί αυτοκινήτων ή ακόμα και πρόχειρων αντίσκηνων εντός του χώρου στάθμευσης, απλώνουν ρούχα για στέγνωμα και χρησιμοποιούν ως τουαλέτα τον εκεί υπαίθριο χώρο, γεγονός που ελλοχεύει άμεσους και ορατούς υγειονομικούς κινδύνους»

Σύμφωνα με τον συμπολίτη «η προαναφερθείσα πλατεία έχει πλέον γκετοποιηθεί, η δε πεζή διέλευση από αυτή αποτελεί άθλο θαρραλέων ριψοκίνδυνων αθλητών πολεμικών τεχνών.

Ανυποψίαστοι περαστικοί θα αντιληφθούν άμεσα τις συνέπειες της πεζής διέλευσης από το χώρο, ενώ δεν είναι σπάνια η όχληση ακόμα και επιβαινόντων σε οχήματα περαστικών με τη σκόπιμη παρεμπόδιση της κυκλοφορίας με μορφή ανθρώπινου εμποδίου και σκόπιμης δημιουργίας λεκτικής ακόμα και έμπρακτης σωματικής αντιπαράθεσης σε περίπτωση μη υποταγής του εκάστοτε διερχόμενου της οδού Καλλέργη.

Συχνά επιδίδονται δε με τα οχήματα τους σε επειδείξεις οδηγικώνεπιδεικτικών επικίνδυνων ελιγμών, λόγου χάρη προ ολίγων ημερών γηραιά κυρία πανικόβλητη από το συριγμό των ελαστικών των τροχών οχημάτων Ρομά που επιδίδονταν επί δεκαλέπτου σε κυκλικό σπινάρισμα, άρχισε χωρίς να αρθρώσει ούτε λέξη, να τσιρίζει και να ουρλιάζει ακουόμενη σε όλη την περιοχή συνεπεία του φόβου που της προξενήθηκε. Η κοινωνική ηρεμία και ελεύθερη κυκλοφορία των περίοικων καθώς και οι περιουσίες μας βρίσκονται σε αμφισβήτηση».

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

«Δεν πρόκειται ποτέ οι πολιτικοί να αλλάξουν» – Η ατάκα του Λέκκα «συντόνισε» τη λαϊκή οργή

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr