ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΔειλινό στον χειμωνιάτικο Μύτικα Αιτ/νίας με πανσέληνο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Δειλινό στον χειμωνιάτικο Μύτικα Αιτ/νίας με πανσέληνο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Δειλινό στον χειμωνιάτικο Μύτικα Αιτ/νίας με πανσέληνο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)
Ο Μύτικας Αιτ/νίας, ένα μικρό πανέμορφο χωριό χτισμένο κυριολεκτικά πάνω στην κρυστάλλινη θάλασσα του Ιονίου, με τα κοντινά πανέμορφα και μαγικά νησάκια του Καλάμου και Καστού Ιονίου Πελάγους και λίγο πιο μακριά το Μεγανήσι, την Άτοκο, τον Σκορπιό και την Λευκάδα.
Ένας τόπος που το καλοκαίρι αυξάνει κατά πολύ τον πληθυσμό του, λόγω των αναρίθμητων κοντινών, πανέμορφων και παραδεισένιων παραλιών στις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας και στα νησιά που βρίσκονται σε τόσο κοντινή απόσταση, που μπορείς εντός λίγων λεπτών με ένα ταχύπλοο σκάφος να βρεθείς στις πανέμορφες παραλίες τους. Όλες μοναδικές, που έχουν κάτι διαφορετικό να σου πουν, κάτι διαφορετικό να σου δείξουν, να νιώσεις σε αυτές το γαλάζιο μέσα σου και την ηρεμία της θάλασσας.
Ο Μύτικας είναι ένα μέρος με εξαιρετικές προοπτικές στον τουρισμό, ένεκα της μοναδικής του θέσης και της φυσικής ομορφιάς του, που εμείς οι ντόπιοι κάποιοι φορά την παραβλέπουμε και την υποτιμούμε και κλειδί για την τουριστική ανάπτυξη όλης της Αλυζίας. Του λείπουν αρκετά πράγματα, αρκετές βασικές υποδομές, με πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα του και υπάρχουν πολλά χρονικά σημεία στο παρελθόν, που έχουν γίνει τραγικά λάθη.
Ο Μύτικας θα πάει  μπροστά, όταν πρωτίστως εμείς οι κάτοικοι του τον αγαπήσουμε πραγματικά και επιδιώξουμε με ανιδιοτέλεια την τουριστική του ανάπτυξη, με μέτρο και με σεβασμό στο περιβάλλον.
Με 11 πολύ όμορφες φωτογραφίες από drone, που μας έστειλε ο αναγνώστης του blog μας κ. Φώτης Λυγκώνης (τον ευχαριστούμε πολύ), σας λέμε καλή Κυριακή και υπομονή, το Καλοκαίρι πλέον αχνοφαίνεται στον ορίζοντα.
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr