ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΌλα δείχνουν Θεοκλή Ζαούτη για Πρόεδρο του ΕΟΔΥ

Όλα δείχνουν Θεοκλή Ζαούτη για Πρόεδρο του ΕΟΔΥ

Όλα δείχνουν Θεοκλή Ζαούτη για Πρόεδρο του ΕΟΔΥ

Ο καθηγητής Παιδιατρικής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Θεοκλής Ζαούτης, θα ανακοινωθεί ως ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΔΥ μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα από την θέση το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο Θεοκλής Ζαούτης ένας επιστήμονας διεθνώς αναγνωρισμένος έχει επιλεγεί για την θέση του Προέδρου του ΕΟΔΥ.

Ποιος είναι ο Θεοκλής Ζαούτης

Ο Θεοκλής Ζαούτης είναι κλινικός γιατρός, ερευνητής, και ασχολείται ενεργά με τον τομέα της δημόσιας υγείας τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη.

Είναι Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Perelman School of Medicine στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania (UPENN) και Διευθυντής του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Philadelphia (CHOP).

Το 2011, ίδρυσε το Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων (CLEO) στην Αθήνα. Αποστολή του Κέντρου είναι η βελτίωση της ασφάλειας των ασθενών και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα ελληνικά νοσοκομεία, των οποίων το έργο περιλαμβάνει ένα ισχυρό πρόγραμμα διεθνούς, πολυκεντρικής έρευνας και συνεργασίας.

Το 2018, διορίστηκε Ανώτατος Επιστημονικός Σύμβουλος του Ιδρύματος PENTA. Το δίκτυο PENTA περιλαμβάνει εκατοντάδες ερευνητές και κλινικούς γιατρούς, οι οποίοι σχεδιάζουν, εφαρμόζουν και συντονίζουν παγκόσμιας εμβέλειας κλινικές έρευνες και προγράμματα κατάρτισης σε 18 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

newsit.gr

Ανατροπές με τις υποψηφιότητες στη ΝΔ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr