ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο«Δε σας έχουμε ξεχάσει» με συμμετοχή Αγρινιώτισσας – Οι κοινωνικοί λειτουργοί των σχολείων τραγουδούν για τους μαθητές (VIDEO)

«Δε σας έχουμε ξεχάσει» με συμμετοχή Αγρινιώτισσας – Οι κοινωνικοί λειτουργοί των σχολείων τραγουδούν για τους μαθητές (VIDEO)

«Δε σας έχουμε ξεχάσει» με συμμετοχή Αγρινιώτισσας – Οι κοινωνικοί λειτουργοί των σχολείων τραγουδούν για τους μαθητές (VIDEO)

Συμμετέχει η Αγρινιώτισσα Πολυξένη Τσώνη

Μια Αγρινιώτισσα ενώνει τη φωνή της μαζί με άλλους 13 σχολικούς κοινωνικούς λειτουργούς από την Ελλάδα και την Κύπρο για τη ψυχική ανθεκτικότητα των μαθητών, μέσα από το πρωτότυπο τραγούδι «Δε σας έχουμε ξεχάσει»

Η  πανδημία  του Covid -19 ήταν και ίσως παραμείνει μία παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας και όχι μόνο, η οποία έφερε πολλές αλλαγές σε διάφορους τομείς  της ζωής μας, στις οποίες θα έπρεπε να προσαρμοστούμε. Παρόλο που τα σχολεία έκλεισαν, οι σχολικοί κοινωνικοί λειτουργοί παρέμειναν στο καθήκον τους στηρίζοντας μαθητές και γονείς χρησιμοποιώντας μέσα τα οποία  δεν ήταν τόσο οικεία για την άσκηση της Κοινωνικής Εργασίας στη συμβατική μορφή.

Μία σημαντική πρόκληση για τους σχολικούς κοινωνικούς λειτουργούς ήταν να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης ακόμη και όσων μαθητών δεν ήταν δυνατό να έχουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, λόγω  έλλειψης των τεχνολογικών μέσων και υποδομών ή για διάφορους άλλους λόγους που τους έκαναν να βιώσουν κοινωνική απομόνωση ή και περιθωριοποίηση από την εκπαιδευτική διαδικασία αυτό το διάστημα.

Οι παραπάνω λόγοι στάθηκαν αφορμή για τη συλλογική δράση 14 κοινωνικών λειτουργών από Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίοι ένωσαν τη φωνή τους με κοινό στόχο  να ενισχύσουν τη ψυχική ανθεκτικότητα των μαθητών μέσα από το πρωτότυπο τραγούδι «Δε σας έχουμε ξεχάσει», του οποίου οι στίχοι  δημιουργούν  εικόνες και συναισθήματα χαράς και ελπίδας.

Η Αγρινιώτισσα Πολυξένη Τσώνη ήταν η μοναδική κοινωνική λειτουργός από την Αιτωλοακαρνανία, η οποία έλαβε μέρος σε μία συλλογική δράση κοινωνικών λειτουργών για τους μαθητές της Ελλάδας και της Κύπρου.

«Το συγκεκριμένο τραγούδι εκτός από την δημόσια προβολή του αναμένεται να αξιοποιηθεί άμεσα από την εφαρμογή της κοινωνικής εργασίας στα σχολεία, τονίζοντας όμως ότι οι στοχευμένες παρεμβάσεις τους μέσω της μουσικής ως μία μορφή τέχνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της διδακτορικής συμμετοχικής έρευνας – δράσης που εκπονείται από την Υποψήφια Διδάκτορα του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Φαρμάκη Στυλιανή, υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας Κοινωνικής Εργασίας Δ.Π.Θ., Αγάπης Κανδυλάκη. Το συλλογικό μας τραγούδι με έκανε να νιώσω μεγάλη χαρά και συγκίνηση. Εύχομαι η φωνή μας να φτάσει σε όλους τους μαθητές σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά λόγω εντοπιότητας θα ήθελα ακόμη πιο πολύ  να προσφέρει μία νότα χαράς και ελπίδας  στους μαθητές και τους γονείς του Νομού μας και της πόλης του Αγρινίου στην οποία ζω και εργάζομαι» τόνισε η Πολυξένη Τσώνη, Κοινωνική Λειτουργός, Νηπιαγωγός, Msc στις Επιστήμες της Αγωγής – Ειδική Αγωγή.

Ερμηνεύουν το τραγούδι κατά σειρά εμφάνισης οι 14 Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί Ελλάδας και Κύπρου

Καπλάνης Κωνσταντίνος
Ιωάννου Μαριλένα
Χυδίρογλου Λεμονιά
Κασσά Μαρία
Κολοκοτρώνη Ζωή
Φαρμάκη Στυλιανή
Λεοντίου Άντρη
Γιαννέλου Ευαγγελία
Τσώνη Πολυξένη
Μπαγιώκη Μαρία
Σκραπαλή Φωτεινή
Σκουμή Αλεξάνδρα
Χάρου Βασιλική
Μαργαρίτη Έλενα

Συντελεστές

Σύνθεση – Ενορχήστρωση: Φαρμάκη Στυλιανή, Κυριαζής Γιώργος
Στίχοι: Φαρμάκη Στυλιανή, Καπλάνης Κωνσταντίνος
Κιθάρα: Κυριαζής Γιώργος
Μονταζ: Τόμτσης Γιάννης, Φαρμάκη Στυλιανή
Παραγωγή: Φαρμάκη Στυλιανή

Κων/νος Χονδρός Εφημερίδα Συνείδηση

Μόνο μία ασθενής με κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίου – Το SOS του Χαράλαμπου Γώγου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr