ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΔασικοί χάρτες: Περιορισμένο ακόμη το ενδιαφέρον – 1.315 έως τώρα αντιρρήσεις στην Αιτωλοακαρνανία

Δασικοί χάρτες: Περιορισμένο ακόμη το ενδιαφέρον – 1.315 έως τώρα αντιρρήσεις στην Αιτωλοακαρνανία

Δασικοί χάρτες: Περιορισμένο ακόμη το ενδιαφέρον – 1.315 έως τώρα αντιρρήσεις στην Αιτωλοακαρνανία

Δασικοί χάρτες
Περιορισμένο ακόμη το ενδιαφέρον
1.315 έως τώρα αντιρρήσεις στην Αιτωλοακαρνανία
Προμηνύεται «κύμα» πολιτών που θα ενδιαφερθεί να ελέγξει την περιουσία του πριν την λήξη της προθεσμίας στις αρχές Απριλίου

Παρά το γεγονός ότι τον προσεχή Απρίλιο λήγει η προθεσμία των ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες, οι περισσότεροι Αιτωλοακαρνάνες δεν έχουν ακόμη ενδιαφερθεί να ελέγξουν τις περιουσίες τους σχετικά με το ζήτημα των δασικών χαρτών!

Μεγαλύτερη απόδειξη ο αριθμός των αντιρρήσεων και των προδήλων που υπάρχουν στα δασαρχεία της Αιτωλοακαρνανίας!

Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που είχε παρουσιάζει μόλις το Νοέμβριο η «Σ» περίπου το 20% έχει ασχοληθεί με το ζήτημα, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ουκ ολίγες περιπτώσεις, που έγιναν οι αγροί δάση και αντίστροφα κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, υποθέσεις για τις οποίες θα πρέπει να υπάρξει λύση και σε κεντρικό επίπεδο.

Ο λόγος που δεν ασχολήθηκαν ακόμη με το ζήτημα είναι γιατί πολλοί αφήνουν τον έλεγχο των δασικών χαρτών για την τελευταία στιγμή, τον Απρίλιο, όμως σε κάθε περίπτωση ο καθένας θα πρέπει να γνωρίζει πως μετά τον Απρίλιο ό,τι έχει χαρακτηριστεί ως δασικό θα περάσει αυτόματα στο Ελληνικό Δημόσιο, συνεπώς όλοι οι πολίτες θα πρέπει να ελέγξουν την περιουσία τους σε σχέση με τους δασικούς χάρτες.

Αν δουν τροποποιήσεις ή αν δουν πράγματα, τα οποία παραβιάζουν αυτό που νομίζουν πως έχουν ως περιουσία, θα πρέπει να απευθυνθούν στους μηχανικούς, ώστε να το ελέγξουν και να δουν αν πρέπει να κάνουν ένσταση ή αντίρρηση

Ο Διευθυντής Δασών Αιτωλοακαρνανίας Νικήτας Μάζης

Για τα δεδομένα της παρούσας φάσης ο Διευθυντής Δασών Αιτωλοακαρνανίας Νικήτας Μάζης μίλησε στη «Σ» τονίζοντας: «η λήξη των αντιρρήσεων είναι στις 4/4 για του κατοίκους του εσωτερικού και 26/4 για τους κατοίκους του εξωτερικού.

Οι αντιρρήσεις που ασκήθηκαν μέχρι στιγμής είναι 1.315 και τα πρόδηλα μέχρι στιγμής είναι 534, εκ των οποίων τα 210 έχουν γίνει αποδεκτά, ενώ τα υπόλοιπα έχουν παραπεμφθεί. Οι εκτιμήσεις μας είναι πως όσο πλησιάζουμε προς την λήξη της προθεσμίας τόσο θα αυξάνεται το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας.

Τα πιθανά ζητήματα είναι καθαρά του Υπουργείου και όχι δικά μας, της υπηρεσίας μας. Εμείς πρέπει να εφαρμόσουμε το νόμο».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αγρίνιο: Από το υπόγειο στην ανακρίτρια ο 50χρονος ιερέας που κατηγορείται για βιασμό και παιδική πορνογραφία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr