Δαμασκηνός στην Εξόδιο Ακολουθία του π. Ιωάννη Μουτσώκου: Σφράγισε με το παράδειγμά του τον τόπο που διακόνησε

Η Εξόδιος Ακολουθία του π. Ιωάννη Μουτσώκου τελέσθηκε χθες Τετάρτη (8.3.23) στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Βρουβιανά Βάλτου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

damaskinos-1

Η Εξόδιος Ακολουθία του π. Ιωάννη Μουτσώκου τελέσθηκε χθες Τετάρτη (8.3.23) στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Βρουβιανά Βάλτου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Κατά την ομιλία του ανέφερε ότι ο π. Ιωάννης πλέον εγκαταλείπει το επίγειο Ιερό Θυσιαστήριο που του εμπιστεύθηκε η Αγία μας Εκκλησία και πορεύεται στο Υπερουράνιο Θυσιαστήριο από όπου θα προσεύχεται για την οικογένειά του, τους συγγενείς του και τα πνευματικά του παιδιά.

Τόνισε ότι ένας ιερέας σφραγίζει με την παρουσία του τον τόπο που διακονεί, τον σφραγίζει με το παράδειγμα και το έργο του και ό π. Ιωάννης υπήρξε ένας καλός κληρικός που το αποδεικνύει αυτό η παρουσία των αρχόντων του τόπου, τόσων κληρικών από την Ιερά Μητρόπολή μας και από τις όμορες Ιερές Μητροπόλεις, αλλά και η παρουσία του πιστού λαού του Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Θεός να αναδείξει καλούς κληρικούς σαν τον π. Ιωάννη και κάλεσε τους ανθρώπους που αγαπούν την Εκκλησία και νοιώθουν την κλίση του Θεού να αποδεχθούν αυτό το κάλεσμα και να προσέλθουν να διακονήσουν με πίστη και φόβο Θεού.

Εξάλλου, ο  κ. Δαμασκηνός το απόγευμα της Τετάρτης τέλεσε τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλυβίων.

Κατά το κήρυγμά του ανέφερε ότι η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η πλέον κατανυκτική περίοδος του εκκλησιαστικού μας έτους. Μίλησε για την
καθιέρωση της τελέσεως της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, εξήγησε το τυπικό της Λειτουργίας αυτής.

Υπογράμμισε ότι αυτή η παράδοση της Εκκλησίας αναδεικνύει την ανάγκη οι πιστοί να συμμετέχουν όσο πιο συχνά μπορούν στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και να κοινωνούν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Ειδικά σε αυτή την περίοδο, όπου ο πνευματικός αγώνας και η άσκηση του πιστού αυξάνονται η προσέλευση στο Ποτήριο της Ζωής γίνεται για τον πιστό το απαραίτητο εφόδιο που τον ανατροφοδοτεί πνευματικά και του χαρίζει δύναμη.

Αναδιαρθρώνεται η λειτουργία του Κοιμητηρίου Αγρινίου