ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΑγρίνιο: Δαμασκηνός και Ηγούμενος Εφραίμ στην έκθεση ζωγραφικής της Στ. Καντάνη (εικόνες)

Αγρίνιο: Δαμασκηνός και Ηγούμενος Εφραίμ στην έκθεση ζωγραφικής της Στ. Καντάνη (εικόνες)

Αγρίνιο: Δαμασκηνός και Ηγούμενος Εφραίμ στην έκθεση ζωγραφικής της Στ. Καντάνη (εικόνες)

Την Αίθουσα Γλυπτοθήκης της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου, όπου εκτίθενται έργα ζωγραφικής της κ. Σταυρούλας Κάτσου Καντάνη και τα οποία κοσμούν το βιβλίο της “Ταξιδεύοντας με έναν Άγγελο στη Θεία Λειτουργία” των Εκδόσεων Μελωδός, επισκέφτηκαν χθες, Σάββατο 18 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Δαμασκηνός και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μέγιστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, Γέροντας Εφραίμ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, για μια ακόμη φορά, εξέφρασε τον θαυμασμό του για το βιβλίο, τονίζοντας τον εύστοχο τρόπο με τον οποίο δίδεται η Θεία Λειτουργία στους μικρούς αλλά και στους μεγαλύτερους αναγνώστες. Εκφράστηκε δε επαινετικά για τον ψηφιακό δίσκο που συνοδεύει το βιβλίο και για την πλούσια και όμορφη εικονογράφηση.

Ο Γέροντας Εφραίμ, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την ευρηματικότητα και τις λεπτομέρειες των έργων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “για πρώτη φορά επισκέπτεται Έκθεση με θέμα την Θεία Λειτουργία δοσμένη για παιδιά, με τρόπο τόσο όμορφο και χρώματα τόσο γλυκά”.

Πριν την αποχώρησή του, μάλιστα, προσέφερε στην συγγραφέα και δημιουργό των έργων, αντίγραφο παλαιάς βυζαντινής εικόνας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, που φυλάσσεται στο Μουσείο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, ευχόμενος να είναι πάντα ο Άγιος που θα της δίδει φωτισμό, ελπίδα και παρηγοριά στις δυσκολίες.

Η κ. Καντάνη, φανερά συγκινημένη, ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ και τον Σεβασμιώτατο για την επίσκεψή τους και την τιμή στο πρόσωπό της.

Μουσική βραδιά – πολιτική εκδήλωση από την Ν.Ε. Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ