ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδητα“Ένα συν ένα” o Δαμασκηνός μέχρι στιγμής

“Ένα συν ένα” o Δαμασκηνός μέχρι στιγμής

“Ένα συν ένα” o Δαμασκηνός μέχρι στιγμής

Ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός φαίνεται ήδη ότι θέλει να αφήσει το στίγμα του στην περιοχή και όσοι το προηγούμενο διάστημα εμφανιζόταν κάπως “άβολοι” με την επιλογή του, ίσως είχαν λόγο.

Ίσως να καταλάβαιναν ότι ένας ιεράρχης με την φήμη του και την ηλικία του μπορεί να φέρει τα πάνω- κάτω σε όσα είχαμε συνηθίσει μέχρι στιγμής.

Η πρώτη απόφαση που πήρε έχει να κάνει ίσως με τον μεγαλύτερο… κύκλο εργασιών μιας Μητρόπολης, την διακονία στους φτωχούς. Δεν χρειάζεται να πούμε τι σημαίνει για μια μεγάλη Μητρόπολη αυτό, πόσος κόσμος εμπλέκεται, πόσοι είναι οι ωφελούμενοι και- μετά τα μνημόνια και τις κοινωνικές φόρμες που φτιάχτηκαν-πόσα προγράμματα βοήθειας “τρέχουν”.

Το να είναι λοιπόν η πρώτη σου απόφαση, ουσιαστικά, το κλείσιμο του σχετικού γραφείου, όσο να ‘ναι, κάτι σηματοδοτεί.

Αν μη τι άλλο, ότι ο Μητροπολίτης το είχε το θέμα ως πρώτη έγνοια του!

Από κει και πέρα, έπεσε και το πρώτο άκυρο προς την αυτοδιοικητική εξουσία από τον Δαμασκηνό. Ένα μεγαλοπρεπές “όχι” εισέπραξε ο δήμαρχος Μεσολογγίου για γάμους και βαφτίσια σε ξωκλήσια, μονές, κλπ, δείχνοντας ότι η Μητρόπολη δεν θα την πάει και φουλ… “προοδευτικά” την θητεία της.

Όποιος περίμενε, λόγω νεαρού της ηλικίας, από τον νέο Μητροπολίτη να αφήσει κάπως χαλαρά τα τυπικά των μυστηρίων και να τελούνται κατά το δοκούν, μάλλον πόνταρε σε λάθος χρώμα…

 

 

 

Αγρίνιο : Σκηνικό χειμώνα από… Above View

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ