ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔαμασκηνός : Θα έχει εκπομπή στο ραδιόφωνο της Μητρόπολης στο Αγρίνιο

Δαμασκηνός : Θα έχει εκπομπή στο ραδιόφωνο της Μητρόπολης στο Αγρίνιο

Δαμασκηνός : Θα έχει εκπομπή στο ραδιόφωνο της Μητρόπολης στο Αγρίνιο

Μετά την Θεία Λειτουργία το πρωί του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου, ο Σεβασμιώτατος Μητοπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως στο Αγρίνιο, πλησίον του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής. Ξεναγήθηκε στο ραδιόφωνο , τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού στους ραδιοθαλάμους και απηύθυνε το πρώτο Επισκοπικό Μήνυμά του στους ακροατές.

Ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Ρ/Σ, αρχιμ. Μακάριο Αντωνόπουλο, τους εργαζομένους, τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και όσους εθελοντικά εργάζονται και στηρίζουν την λειτουργία του. Αναφέρθηκε στον μακαριστό Μητροπολίτη Κοσμά «επί των ημερών του οποίου ο Ραδιοφωνικός Σταθμός από μία ενοριακή πρωτοβουλία του Ιερού Ναού του Πολιούχου της πόλεως μας, Αγίου Χριστοφόρου, επισήμως, καταχωρήθηκε ως Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως και από τότε μέχρι και σήμερα λειτουργεί υπό την αιγίδα της».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Αγρινιώτη μακαριστό Μητροπολίτη Ευρίπου Βασίλειο «άξιο τέκνο της πόλης και της τοπικής μας Εκκλησίας, ο οποίος πολλά προσέφερε και ποικιλοτρόπως στήριξε την δημιουργία αυτού του Ραδιοφωνικού Σταθμού και την μετεγκατάσταση του σε τούτο τον χώρο, έτσι, ώστε να είναι ο επίσημος Ραδιοφωνικός άμβωνας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας».

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε την σπουδαιότητα του έργου που προσφέρει ένας εκκλησιαστικός Ρ/Σ ενημερώνοντας, ψυχαγωγώντας, στηρίζοντας και ενισχύοντας τους ακροατές και ιδιαίτερα με την μετάδοση των ιερών ακολουθιών παρηγορώντας αυτούς που για διαφόρους λόγους δεν μπορούν να συμμετέχουν στην Λατρεία της Εκκλησίας μας.

Επίσης ανακοίνωσε, ότι από το νέο εκκλησιαστικό έτος και ο ίδιος θα έχει την δική του εκπομπή στον Σταθμό, η οποία θα αναλύει και θα ερμηνεύει το ιερό Ευαγγέλιο και επιπλέον δήλωσε ότι θα καταβάλει προσπάθειες για την αναβάθμιση και επέκταση του προγράμματος σε κοινωνικά, επιστημονικά, πολιτιστικά, ιστορικά κ.α. θέματα, καλώντας παράλληλα όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτό έργο να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ