Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός: Επίσκεψη στο 6ο Γ.Ε.Λ. Αγρινίου

Το 6ο Γ.Ε.Λ. Αγρινίου επισκέφθηκε την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Ειρήνης Λαγού και του Συλλόγου Διδασκόντων.

IMG_20230206_125349

Το 6ο Γ.Ε.Λ. Αγρινίου επισκέφθηκε την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Ειρήνης Λαγού και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την ομιλία του στους μαθητές τους προέτρεψε να πλησιάσουν τον Χριστό, γιατί είναι Αυτός που τα αγαπά πολύ και τόνισε, ότι ο άνθρωπος που ζει πραγματικά σε κοινωνία με τον Χριστό γίνεται ένας άλλος άνθρωπος και έχει στην καρδιά του ειρήνη, ελπίδα, θάρρος και αισιοδοξία. «Δεν χρειάζεται να αλλάξετε τίποτα για να συναντήσετε τον Χριστό. Αρκεί να είστε αυθεντικοί μαζί Του. Ο Χριστός σας αποδέχεται όπως είστε. Κανείς δεν είναι αναμάρτητος και αλάθητος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του προέτρεψε τους μαθητές να μελετούν τα μαθήματά τους, να αγωνιστούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να μην αφήσουν κανέναν να τα εμποδίσει ή να τα απογοητεύσει στη ζωή τους. «Να θυμάστε ότι είστε μοναδικές προσωπικότητες. Δεν είστε ένα like στο Facebook ή στο Instagram. Δεν είστε ένας αριθμός. Είστε μοναδικοί και ο Χριστός θέλει να αναπτύξετε μαζί του μια ζωντανή, αληθινή και όχι ψεύτικη σχέση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος συνάντησε μια ομάδα μαθητών που έχει προγραμματίσει εκπαιδευτική εκδρομή στο Άγιο Όρος με τη συνοδεία του Υποδιευθυντή κ. Σπυρίδωνα Στίγκα, του θεολόγου κ. Δημητρίου Γαρεφαλάκη και των καθηγητών τους και τους μίλησε για την Αθωνική πολιτεία. Ζήτησε από τα παιδιά την ερχόμενη εβδομάδα που θα επιστρέψουν να τον συναντήσουν για να μοιραστούν μαζί του τις εμπειρίες που θα αποκομίσουν από αυτή την πρώτη τους επικοινωνία με το Άγιο Όρος.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Σχολείο ευλόγησε την βασιλόπιττα του Συλλόγου Διδασκόντων και συζήτησε με τους καθηγητές για θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και εκκλησία.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο      https://photos.app.goo.gl/4CqMc9KKZbbYSsn3A

Βασίλης Τσιάρτας: Τον αποκηρύσσει η οικογένειά του