ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΠολιτισμοςO Γιάννης Δακαλάκης ευχαριστεί τους αναγνώστες για το ενδιαφέρον τους για στο βιβλίο “ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Ιστορία- Πολιτισμός – Γεγονότα”

O Γιάννης Δακαλάκης ευχαριστεί τους αναγνώστες για το ενδιαφέρον τους για στο βιβλίο “ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Ιστορία- Πολιτισμός – Γεγονότα”

O Γιάννης Δακαλάκης ευχαριστεί τους αναγνώστες για το ενδιαφέρον τους για στο βιβλίο  “ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Ιστορία- Πολιτισμός – Γεγονότα”

Ο Γιάννης Δακαλάκης ευχαριστεί τους αναγνώστες για το ενδιαφέρον τους προς το βιβλίο του  “ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Ιστορία- Πολιτισμός – Γεγονότα (16ος – 20οςΑιώνας)”

Ο ίδιος αναφέρει:

Προ ημερών διέθεσα το τριακοσιοστό αντίτυπο του βιβλίου μου με τίτλο: “ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Ιστορία- Πολιτισμός – Γεγονότα (16ος – 20οςΑιώνας)”.

Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω, για μια ακόμη φορά, όλους τους αναγνώστες, τους γνωστούς μου και φίλους, ιδιαιτέρως τους αγνώστους, προς εμένα, για το ενδιαφέρον τους και την θέρμη με την οποίαν αγκάλιασαν το έργο μου.

Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η ανταπόκριση πολλών αναγνωστών από διάφορα μέρη της Ελλάδος, οι οποίοι προμηθεύονταν περισσότερα, του ενός, αντίτυπα ώστε να τα διαθέσουν σε αγαπημένα τους πρόσωπα. Κυρίως, όμως, να τα δωρίσουν στα νεαρά μέλη των οικογενειών τους με σκοπό να τους “μιλήσουν” για την ανέμελη, ακόμη και φτωχική, ζωή που έζησαν οι ίδιοι, μια ζωή γεμάτη χαρά και δημιουργία.

Φίλοι Αναγνώστες,

τολμώ να πω πως το βιβλίο αυτό θα διαβάζεται για πολλά – πολλά ακόμη χρόνια, αφού δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να μεταφερθεί νοερά στα δύσκολα χρόνια τόσο πριν όσο και μετά την απελευθέρωση του Μεσολογγίου. Να μάθει για τους αγώνες που έκαναν οι κάτοικοι αυτής της πόλης, της φτωχής μεν οικονομικά αλλά πλούσιας σε πολιτισμό, γνώση και Ιστορία. Να γνωρίσει τις προσωπικότητές της, αυτές που την έκαναν γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Θα ήμουν ιδιαιτέρως ευτυχής αν οι σελίδες του βιβλίου μου αποτελέσουν ένα μικρό ληθαράκι γνωσιακής παρακαταθήκης για την νέα γενειά, προκειμένου μέσα στο ορυμαγδότων μετακινήσεων των Λαών και της ανάμιξής μας με νέους θεσμούς, ήθη και έθιμα, ακόμη και θρησκείες, να κρατηθεί αλώβητη η ιστορική μας πορεία.

Το Μεσολόγγι αποτέλεσε και θα αποτελεί ορόσημο αγώνων θυσίας και φάρος πολιτισμού, έστω και αν τα οικονομικά και άλλα συμφέροντα, του κούρσεψαν, λεηλάτησαν και βίασαν βάναυσα, ό,τι πολυτιμότερο διέθετε, την χιλιοτραγουδισμένη λιμνοθάλασσά του.

Σας ευχαριστώ θερμά

Γιάννης Δακαλάκης

Αμφιλοχία: Πάρε και εσύ μέρος στον διαγωνισμό «Τοπολατρεία – Μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ