ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔΑΚ Αγρινίου : Λύση για χώρο στάθμευσης ενώ πέφτουν βροχή οι κλήσεις

ΔΑΚ Αγρινίου : Λύση για χώρο στάθμευσης ενώ πέφτουν βροχή οι κλήσεις

ΔΑΚ Αγρινίου : Λύση για χώρο στάθμευσης ενώ πέφτουν βροχή οι κλήσεις

Λύση στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατεί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης» έρχεται να δώσει σε λίγο καιρό η διαμόρφωση έκτασης 5 στρεμμάτων που έχει μισθώσει ο Δήμος Αγρινίου ως χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων όσων επισκέπτονται το ΔΑΚ για να αθληθούν, όλα αυτά ενώ πέφτουν βροχή οι κλήσεις από την Τροχαία και δικαιολογημένα.

Την ερχόμενη εβδομάδα, καιρού επιτρέποντος, τα μηχανήματα του Δήμου θα μπουν στην έκταση αυτή που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο του ΔΑΚ για να ξεκινήσουν τις εργασίες.

Με στόχο το συντομότερο δυνατόν η Αντιδημαρχία Αθλητισμού που ανέλαβε το εν λόγω ζήτημα επιθυμεί να παραδώσει το χώρο στους επισκέπτες του ΔΑΚ, αφού πρώτα τον στρώσει με άσφαλτο, τον φωταγωγήσει και φτιάξει τις απαραίτητες διαγραμμίσεις, που απαιτεί ένας σύγχρονος χώρος στάθμευσης.

Η μίσθωση των 5 στρεμμάτων, που θα χρησιμοποιηθούν για χώρος στάθμευσης είναι για 10 χρόνια, συνεπώς δίνεται μια σοβαρή λύση σε ένα μείζον πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν καθημερινά σχεδόν 2.000 άτομα που επισκέπτονται το ΔΑΚ Αγρινίου, αριθμός ο οποίος πολλαπλασιάζεται τα Σαββατοκύριακα και φυσικά την άνοιξη και το καλοκαίρι, περιόδους που επιλέγουν περισσότεροι δημότες να επισκεφτούν το ΔΑΚ για να αθληθούν.

Η στάθμευση έξω από το ΔΑΚ είναι δύσκολη και συχνά όσοι επισκέπτονται το ΔΑΚ μη έχοντας που αλλού να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους βρίσκονται «εκτεθειμένοι».Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Τροχαία Αγρινίου «μοίρασε» κλήσεις σε εκατοντάδες αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της πόλης, συμβουλεύοντας παράλληλα τους οδηγούς να παρκάρουν μόνο από την μια πλευρά του δρόμου.

Η κατάσταση αυτή, που συχνά κοστίζει ακριβά στους οδηγούς, θα λήξει σύντομα όπως επεσήμανε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης  μιλώντας στη «Σ».

Συγκεκριμένα ο κ. Ζαρκαβέλης τόνισε: «μισθώσαμε το οικόπεδο εδώ και δύο μήνες. Τα μηχανήματα ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν τις εργασίες αυτό το διάστημα, αλλά ο καιρός δεν το επέτρεψε. Για τέτοιου είδους εργασίες το έδαφος απαιτείται να είναι τελείως στεγνό, ενώ το τελευταίο διάστημα συχνά βρέχει, κάτι που δεν μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα. Την ερχόμενη εβδομάδα εκτιμώ πως θα ξεκινήσουν οι εργασίες και σκοπός είναι να τελειώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αρκεί να γίνει σωστή δουλειά και να μην έχουμε εμπόδια από τον καιρό.

Η μίσθωση του οικοπέδου αυτού και η μετατροπή του σε χώρο στάθμευσης δίνει λύση σε ένα χρόνια πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δημότες μας που αθλούνται στο ΔΑΚ. Το οικόπεδο είναι ακριβώς απέναντι από την κύρια είσοδο του ΔΑΚ, είναι μπροστά δηλαδή από το κλειστό γυμναστήριο. Ο χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλά και με τους όρους που πρέπει, θα ασφαλτοστρωθεί, θα γίνουν οι κατάλληλες διαγραμμίσεις για να είναι η θέση του κάθε αυτοκινήτου ευδιάκριτη και θα φωταγωγηθεί. Θεωρώ πως είναι μια σημαντική προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος της στάθμευσης, ενώ το μόνο σίγουρο είναι πως οι εργασίες θα «τρέξουν» όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνεται».

Αφού δρομολογήθηκε η επίλυση του προβλήματος της στάθμευσης, πρόβλημα που μεταφέρονταν και στους διερχόμενους οδηγούς, όπως επίσης και στους κατοίκους της περιοχής, τώρα εξετάζεται αν κατά τις ώρες λειτουργίας του ΔΑΚ ο χώρος στάθμευσης που θα δημιουργηθεί θα πρέπει να φυλάσσεται και με ποιον τρόπο. Η απόφαση αυτή θα ληφθεί σύντομα, δεδομένου πως η ολοκλήρωση της δημιουργίας του χώρου στάθμευσης θα διαρκέσει περισσότερο από ένα ίσως και ενάμιση μήνα.

Κωνσταντίνος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ