ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΤον δάγκωσε οχιά στο Αγρίνιο και διακομίστηκε στην Πάτρα για το αντίδοτο

Τον δάγκωσε οχιά στο Αγρίνιο και διακομίστηκε στην Πάτρα για το αντίδοτο

Τον δάγκωσε οχιά στο Αγρίνιο και διακομίστηκε στην Πάτρα για το αντίδοτο

Στην Πάτρα διακομίσθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου ένας άνδρας από το Αγρίνιο τον οποίο δάγκωσε οχιά!

Όπως αναφέρει το karvasaras.gr  το περιστατικό συνέβη σε χωριό κοντά στο Αγρίνιο, όταν το φίδι τον δάγκωσε στο πόδι, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο Αγρινίου για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λίγη ώρα αργότερα  κρίθηκε αναγκαίο να διακομισθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της  Πάτρας  αφού έπρεπε να του χορηγηθεί αντιοφικός ορός.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, στο Nοσοκομείο Αγρινίου από το 2017 και έπειτα δεν δύναται να χορηγηθεί αντιοφικός ορός, αφού με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, από το 2017 και έπειτα μόνο τα νοσηλευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας φροντίδας έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται και να χορηγούν αντιοφικούς ορούς σε ασθενείς.

Αυτό συμβαίνει καθώς πρόκειται για ένα αρκετά ακριβό αντίδοτο, με ημερομηνία λήξης, το οποίο προμηθεύονταν μέχρι τότε τα νοσοκομεία, όμως σε αρκετές περιπτώσεις δεν χρησιμοποιούνταν, με αποτέλεσμα να λήγει και να πετάγεται στα σκουπίδια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την διακομιδή του στην Πάτρα και τη χορήγηση του αντιοφικού ορού, ο άνδρας είναι καλά στην υγεία του.

* Φωτογραφία αρχείου

Αμφιλοχία: Ποδηλατάδα στο λιμάνι της πόλης αυτό το Σάββατο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ