ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαCovid-19 – Αιτωλοακαρνανία: Η τρίτη δόση “τρέχει” καλύτερα

Covid-19 – Αιτωλοακαρνανία: Η τρίτη δόση “τρέχει” καλύτερα

Covid-19 – Αιτωλοακαρνανία: Η τρίτη δόση “τρέχει” καλύτερα

Αιτωλοακαρνανία: Η τρίτη δόση “τρέχει” καλύτερα, 100.000 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί 

Στους 100.000 ανέρχονται πλέον οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στην Αιτωλοακαρνανία, μετά την… επανεκκίνηση ουσιαστικά του εμβολιαστικού προγράμματος από την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προχθές 25/11 στην χώρα έγιναν περίπου 90.000 εμβολιασμοί, αριθμός πολύ κοντά σε εκείνον στο τέλος της άνοιξης – αρχές καλοκαιριού, την εποχή δηλαδή που εμβόλια έγιναν άμεσα διαθέσιμα και καθημερινά γίνονταν πάνω από 100.000 εμβολιασμοί.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 2 στους 3 εμβολιασμούς αφορούν την τρίτη δόση, πράγμα σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενο.

Επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος καταγράφεται και στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς όλο και περισσότερο πλησιάζουμε προς τους 2.000 εμβολιασμούς την ημέρα.

Για παράδειγμα, προχθές 25/11, στην Αιτωλοακαρνανία έγιναν 1.797 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 1.110 αφορούσαν την τρίτη δόση και 480 την πρώτη δόση.

Σίγουρα και στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφεται μια σημαντική αύξηση σε σχέση με πριν ένα μήνα περίπου στους εμβολιασμούς της πρώτης δόσης.

Ωστόσο με δεδομένο ότι η περιοχή υστερεί αρκετά στην εμβολιαστική κάλυψη, δεν είναι καθόλου βέβαιο αν ένας τέτοιος ρυθμός αρκεί για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του επιδημιολογικού χάρτη η εμβολιαστική κάλυψη (έστω μια δόση εμβολίου) στη χώρα ανέρχεται στο 65,9%, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία στο 57,9%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να φτάσουν τους 100.000 οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στην Αιτωλοακαρνανία (δηλαδή πάνω – κάτω το 50% του τοπικού πληθυσμού) χρειάστηκαν περίπου έξι μήνες από τότε που τα εμβόλια έγιναν άμεσα διαθέσιμα σε όλο το γενικό πληθυσμό.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Στις κάλπες οι δικηγόροι του Αγρινίου: Νικάκης, Τσιτσέλη και Μιμμής διεκδικούν την προεδρία

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ