ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΧΥΤΑ Μεσολογγίου: Με έκτακτη διαδικασία δημοπρατείται η αποκατάσταση

ΧΥΤΑ Μεσολογγίου: Με έκτακτη διαδικασία δημοπρατείται η αποκατάσταση

ΧΥΤΑ Μεσολογγίου: Με έκτακτη διαδικασία δημοπρατείται η αποκατάσταση

Με έκτακτη διαδικασία δημοπρατείται η αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία συμπληρώνει πως με τη διαδικασία της διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση (του άρθρου 32 του ν.4412) θα δημοπρατηθούν τα έργα αποκατάστασης στο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Η αποκατάσταση του ΧΥΤΑ είναι το κρισιμότερο έργο στην παρούσα συγκυρία καθώς για το Μεσολόγγι, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε στο χώρο του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου στα τέλη Αυγούστου του 2021 κατάστρεψε μεγάλο μέρος της Β φάσης επέκτασης του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, με αποτέλεσμα αυτός να τεθεί σε αχρηστία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Μεσολογγίου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για λόγους δημόσιας υγείας και έτσι κρίνεται αυτονόητη η δημοπράτηση του έργου με την συγκεκριμένη διαδικασία που προβλέπει σχετική πρόσκληση σε περιορισμένο αριθμό υποψηφίων αναδόχων και συντομότερους χρόνους. Η σχετική απόφαση πάρθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μεσολογγίου προ ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι η αποκατάσταση του ΧΥΤΑ χρηματοδοτείται με 600.000 ευρώ από έκτακτη επιχορήγηση του ΥΠΕΣ προς το Δήμο Μεσολογγίου και με άλλα τόσα χρήματα από ίδιους πόρους του Δήμου.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Ειδικότερα, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 30η Αυγούστου 2021 στο χώρο του Χ.Υ.Τ.Α. Μεσολογγίου προβλέπονται να γίνουν οι εξής εργασίες :

1.     Έργα Στεγανοποίησης :Τα έργα στεγανοποίησης αφορούν τη στεγανοποίηση του πυθμένα και των πρανών της Β’ Φάσης του Χ.Υ.Τ.Α. όπου λόγω της εκδηλωθείσας πυρκαγιάς, καταστράφηκαν τα υλικά στεγάνωσης που είχαν τοποθετηθεί

2.     Έργα Διαμορφώσεων: Τα έργα διαμορφώσεων αφορούν την ολοκλήρωση του κεντρικού αναβαθμού Β’ Φάσης του Χ.Υ.Τ.Α. και την «σύνδεση» του με τον αντίστοιχο της Α΄ Φάσης.

3.     Έργα διαχείρισης στραγγισμάτων Χ.Υ.Τ.Α. : Έργα συλλογής στραγγισμάτων Β’ Φάσης Χ.Υ.Τ.Α., έργα αποκατάστασης της λειτουργικότητας της Μονάδας Επεξεργασίας Στραγγισμάτων και έργα Αποκατάστασης της λειτουργικότητας του ηλεκτρομηχανολικού εξοπλισμού της Μονάδας.

4.     Έργα διαχείρισης βιοαερίου: Τα έργα συλλογής/μεταφοράς βιοαερίου αφορούν στην Α΄ Φάση του Χ.Υ.Τ.Α. όπου δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες ενέργειες που αφορούν την κατασκευή και λειτουργία των υποδομών της διαχείρισης του βιοαερίου, σύμφωνα με την ΑΕΠΟ και την άδεια λειτουργίας. Το σύστημα απαγωγής του βιοαερίου σταμάτησε να αναπτύσσεται μετά από την δοκιμαστική λειτουργία και την λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. κατά τα πρώτα τρία χρόνια. Στις εργασίες περιλαμβάνονται η κατασκευή φρεατίων, το δίκτυο μεταφοράς και ο πυρσός καύσης του βιοαερίου.

5.     Λοιπά έργα υποδομής :

A.    Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας :

▪ Κατασκευή τάφρου απορροής όμβριων, στη βόρειο-ανατολική πλευρά του Χ.Υ.Τ.Α., μήκους 185m.

▪ Καθαρισμός των επενδυμένων τάφρων απορροής όμβριων και των φρεατίων από φερτά υλικά.

B.     Γενικός καθαρισμός του χώρου : Συλλογή και απομάκρυνση διάσπαρτων απορριμμάτων σε όλο τον χώρο του Χ.Υ.Τ.Α.  και καθαρισμός της εσωτερικής και εξωτερικής ζώνης πυροπροστασίας

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αγρίνιο: Λαμπιόνια με χρονοδιακόπτη – Η «σκιά» της ενεργειακής κρίσης στο χριστουγεννιάτικο στολισμό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ