Χτίζεται και στο Αγρίνιο «τοίχος» στη νεανική παραβατικότητα - Το διαδραστικό θεματικό πάρκο άνοιξε τις πύλες του (video)

Τι ανέφεραν παρουσία μαθητών Γυμνασίου ο δήμαρχος και ο αστυνομικός διευθυντής Ακαρνανίας

thematiko - parko-3

Άνοιξε τις πύλες του το πρωί της Δευτέρας (8.4.24) στο Αγρίνιο, στην παλαιά Δημοτική Αγορά, με τη συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου το θεματικό πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στην παραβατικότητα ανηλίκων», στο πλαίσιο μιας σημαντικής πρωτοβουλία που υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμβολή του Δήμου Αγρινίου και της τοπικής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Για ένα τριήμερο τα παιδιά που ζουν σε μια εποχή όπου το φαινόμενο της νεανικής παραβατικότητας γιγαντώνεται θα ασχολούνται με  διαδραστικές δραστηριότητες που πληροφορούν, ευαισθητοποιούν και κυρίως αφυπνίζουν.

Ποιες είναι αυτές; 

Δραστηριότητα 1η : Βιωματικό παιχνίδι: Συνομιλώντας με τον θύτη, θύμα, θεατή από Ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας
Δραστηριότητα 2η : Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων– on lineπαιχνίδι (VR) εικονικής πραγματικότητας, με εισηγητές Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και
Δραστηριότητα 3η : Νέοι και Παραβατικότητα, με εισηγητές Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τις ομιλίες άνοιξε ο προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας Ιγνάτιος Τριανταφύλλου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του εγχειρήματος.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στη ραγδαία αύξηση της παραβατικότητας και τόνισε την ανάγκη προληπτικών δράσεων για την υλοποίηση των οποίων ενώνει τις δυνάμεις και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έκανε δε γνωστό ότι η ΚΕΔΕ, της οποίας είναι αντιπρόεδρος,  έχει μπει στη διαδικασία δημιουργίας μίας μόνιμης επιτροπής που θα ασχολείται αποκλειστικά με το συγκεκριμένο μείζον θέμα. 

Τον έντονο προβληματισμό του για τη νεανική παραβατικότητα εξέφρασε ο αστυνομικός διευθυντής Ακαρνανίας Δημήτρης Γαλαζούλας και υπογράμμισε τη σημασία πρωτοβουλιών όπως το συγκεκριμένο θεματικό πάρκο.  

Δείτε εικόνες:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αγρίνιο: 15 κινητά, 750 ευρώ και tablet «βούτηξε» η σπείρα - Μόλις 12, 14 και 16 χρόνων οι ανήλικοι δράστες

Προβληματίζει για ακόμα μια φορά η νεανική παραβατικότητα

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συγκλονιστικό: H παραβατικότητα στο Αγρίνιο με τη ματιά της επιμελήτριας ανηλίκων

Επί 15 χρόνια η Ευτυχία Μανιάκη δίνει αγώνα για την πρόληψη με δράσεις στα σχολεία