ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠεριβαλλονΈνα χταπόδι που επωάζει τα αυγά του, η κορυφαία υποβρύχια φωτογραφία της χρονιάς – Δείτε απίστευτες εικόνες

Ένα χταπόδι που επωάζει τα αυγά του, η κορυφαία υποβρύχια φωτογραφία της χρονιάς – Δείτε απίστευτες εικόνες

Ένα χταπόδι που επωάζει τα αυγά του, η κορυφαία υποβρύχια φωτογραφία της χρονιάς – Δείτε απίστευτες εικόνες

Φανταστικές υποβρύχιες  εικόνες από ένα χταπόδι που επωάζει τα αυγά του με …αυτοθυσία, καρχαρίες και κοπάδια ψαριών σε συνδυασμούς χρωμάτων που εντυπωσιάζουν.

Με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς να είχαν αρθεί στα περισσότερα μέρη του κόσμου πέρυσι, οι φωτογράφοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να αιχμαλωτίσουν με τον φακό τους τη θαλάσσια ζωή του πλανήτη.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά όπως έδειξε ο 11ος ετήσιος φωτογραφικός διαγωνισμός Ocean Art Underwater Photo Competition, τον οποίο διοργανώνει ο Underwater Photography Guide.

Η κορυφαία υποβρύχια φωτογραφία

Το κορυφαίο βραβείο υποβρύχιας φωτογραφίας κέρδισε η Kat Zhou με τη φωτογραφία «Octopus Mother», ένα θηλυκό χταπόδι με τα πλοκάμια τυλιγμένα γύρω από τα αυγά του. Η επώαση των ωών σημαίνει το τέλος της ζωής της μητέρας, καθώς τα χταπόδια δεν τρώνε ενόσω φροντίζουν τα αυγά τους και πεθαίνουν λίγο μετά τη γέννησή τους. Αυτή τη γλυκόπικρη σκηνή απαθανάτισε η Zhou.

Οι διαγωνιζόμενοι από 96 χώρες και στις 14 κατηγορίες ήταν πολύ δυνατοί. Και στον τελευταίο διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από ό,τι στους προηγούμενους καθώς καθιερώθηκε για πρώτη φορά η κατηγορία «Mobile Phone».

Ευχάριστα εξεπλάγη ο Nirupam Nigam, αρχισυντάκτης του Underwater Photography Guide. «Περίμενα να κλέψει τη παράσταση μια “instagramable” στιγμή.

Αντιθέτως, κάθε φωτογραφία είναι φωτογραφία αρίστευσης στη συγκεκριμένη τέχνη ή ποιητικός αναστοχασμός για τον φυσικό κόσμο γύρω μας. Αυτές οι φωτογραφίες θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό μου για πολλά χρόνια» δήλωσε.

Δείτε υποβρύχιες φωτογραφίες που διακρίθηκαν / uwphotographyguide.com

Πηγή: iefimerida.gr

Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ ανατολικά της Ρόδου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ