ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΧρόνια χωρίς πεζοδρόμια

Χρόνια χωρίς πεζοδρόμια

Χρόνια χωρίς πεζοδρόμια

Χρόνια χωρίς πεζοδρόμια

Αναρίθμητες φορές οι κάτοικοι των οδών Γούναρη και Ελπίδας στο Αγρίνιο έχουν διαμαρτυρηθεί για την έλλειψη πεζοδρομίων χωρίς όμως αποτέλεσμα

Πολλές φορές η μνήμη ωχριά μπροστά στην πραγματικότητα. Στον αντίποδα, πολλά γεγονότα που είναι κομμάτι της καθημερινότητας κάποιων συνανθρώπων μας είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτά από τους υπόλοιπους. Πολλοί κάτοικοι της οδού Γούναρη στο Αγρίνιο, είναι αγανακτισμένοι διότι τα πεζοδρόμια της περιοχής τους έχουν εγκαταλειφθεί χωρίς να έχει γίνει η απαραίτητη επίστρωσή τους με πλάκες. Η κατάσταση αυτή υπάρχει για τουλάχιστον έξι χρόνια, ενώ υπάρχουν πολλά άτομα που λένε ότι η κατάσταση αυτή υπάρχει για μια ολόκληρη δεκαετία, ίσως και παραπάνω.  Όπως και να έχει όμως, η κατάσταση είναι επικίνδυνη, αφού πολλοί είναι αυτοί που αναγκάζονται να περπατούν στα ανώμαλα τσιμεντοστρωμένα πεζοδρόμια που έχουν υψομετρική διαφορά, τόσο από τα κράσπεδα όσο και από τα καπάκια των υδρομέτρων ή τις βάσεις των στύλων ηλεκτροφωτισμού, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα. 

Στο παρελθόν, πολλοί ηλικιωμένοι έχουν πέσει, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια αλλαγή στην κατάσταση. Η ίδια και χειρότερη κατάσταση υπάρχει και στην οδό Ελπίδας, στην περιοχή του γηπέδου του Παναιτωλικού. Στον δρόμο αυτό, εκτός από τα πεζοδρόμια που δεν έχουν πλάκες, σε πολλά σημεία δεν υπάρχει ούτε καν πεζοδρόμιο. Κάτοικοι των δύο αυτών δρόμων, και κυρίως της οδού Γούναρη, που υποτίθεται μάλιστα ότι είναι βασικός δρόμος της πόλης, έχουν αναγκαστεί από μόνοι τους, με δική τους δαπάνη, να στρώσουν με πλάκες τα σημεία πρόσβασης στα σπίτια τους, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Πέραν όμως των πεζοδρομίων, η έλλειψη μεγάλου μαντρότοιχου στην περιμετρική οδό του Αγρινίου δημιουργεί πρόβλημα. Τόσο τις βροχερές μέρες, όσο και μετά από αυτές, ο δρόμος γεμίζει λάσπες κάτι που δυσκολεύει όχι μόνο την έλευση δικύκλων και αυτοκινήτων, αλλά μέχρι και τους πεζούς μαθητές που κατευθύνονται από και προς το γειτονικό γυμνάσιο.

Κων/νος Χονδρός 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr