ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμος“Χρώμα σιωπής και δύο τριαντάφυλλα”: Τα δύο νέα τραγούδια της Κρινιώς Νικολάου

“Χρώμα σιωπής και δύο τριαντάφυλλα”: Τα δύο νέα τραγούδια της Κρινιώς Νικολάου

“Χρώμα σιωπής και δύο τριαντάφυλλα”: Τα δύο νέα τραγούδια της Κρινιώς Νικολάου

Τα δύο καινούργια της τραγούδια παρουσίασε στην ΕΡΤ3 και στην εκπομπήΜέρα με Χρώμα“, η τραγουδίστρια Κρινιώ Νικολάου.

Πρόκειται για τα τραγούδια «Χρώμα σιωπής» σε στίχους του Νικόλα Τσιορβά και σε δική της μουσική, και το «Δύο τριαντάφυλλα» που υπογράφει εξ ολοκλήρου η ίδια.

Η καταξιωμένη τραγουδοποιός ανακατεύει τους μύθους της μουσικής, μας ξεναγεί στα ξεχωριστά κομμάτια της προσωπικής της διαδρομής αλλά και στην πρόσφατη δισκογραφία της. Από τα ρετρό ελληνικά, αγγλόφωνα και γαλλόφωνα τραγούδια της δεκαετίας του ’30, τις τζαζ μελωδίες αλλά και σπουδαίες δημιουργίες λαϊκών και έντεχνων συνθετών, η Κρινιώ Νικολάου, παρέα με αξιόλογους μουσικούς, μας ταξιδεύει σε μία ανατρεπτική μουσική παράσταση με τίτλο «Ό,τι αγαπήσαμε αντέχει».
Σύμφωνα με την κα Κρινιώ Νικολάου, Ερμηνεύτρια , Τραγουδοποιό, το τραγούδι ήρθε αβίαστα μέσα από τη μουσική, με την ψυχή να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της.

Η Κρινιώ Νικολάου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, θεωρία, αρμονία μουσικής στο Εθνικό Ωδείο, και πτυχίο σύγχρονου τραγουδιού από το Εθνικό Ωδείο. Άρχισε την πορεία της στο τραγούδι σε νεαρή ηλικία, παίζοντας πιάνο και κιθάρα σε μουσικές σκηνές της Αθήνας.

Πηγή: ertnews.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ