Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στο Ωδείο Αθηνών από τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα στις 22/12

Στις 22 Δεκεμβρίου, στο Ωδείο Αθηνών μια μεγάλη συμφωνική ορχήστρα, μια παιδική και μια μικτή νεανική χορωδία, θα πλημμυρίσουν το χώρο του αμφιθεάτρου και τις…

2056651-scaled-1

Στις 22 Δεκεμβρίου, στο Ωδείο Αθηνών μια μεγάλη συμφωνική ορχήστρα, μια παιδική και μια μικτή νεανική χορωδία, θα πλημμυρίσουν το χώρο του αμφιθεάτρου και τις καρδιές των τυχερών που θα βρεθούν εκεί με λάμψη και μουσική.

Θεσπέσιες μελωδίες, κλασικές και σύγχρονες, γιορταστικές και κατανυκτικές, ταιριαστές στη γιορτινή ατμόσφαιρα των Άγιων ημερών των Χριστουγέννων, αποτελούν το πρόγραμμα αυτής της ιδιαίτερης και ξεχωριστής συναυλίας της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών,που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Συμφωνικές βραδιές» με το Ωδείο Αθηνών.

Βαλς, πόλκες, ουγγρικοί αλλά και ελληνικοί συμφωνικοί χοροί από την ορχήστρα, μαζί με μελωδικά, υποβλητικά αποσπάσματα από όπερες, υπό τη διεύθυνση του Προέδρου της, Νίκου Μαλιάρα θα αποτελέσουν το πρώτο μέρος της βραδιάς.

Στο δεύτερο μέρος, η Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών (ΑΧΝΑ), με μεγαλοπρεπή χορωδιακά θα δοξάσει το μέγιστο γεγονός της Γέννησης του Θεανθρώπου.

Στη συνέχεια της βραδιάς, η είσοδος της Παιδικής Χορωδίας «Μανώλης Καλομοίρης» θα δώσει τη σκυτάλη σε πασίγνωστα κι αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με τα οποία θα ολοκληρωθεί η μουσική αυτή πανδαισία. Οι χαρούμενες και δροσερές παιδικές φωνές θα δώσουν ένα τόνο αισιοδοξίας και μια φωτεινή διάθεση σε όλους.

Μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Ωδείο Αθηνών με έργα Στράους, Τσαϊκόφσκυ, Μασκάνι, Σκαλκώτα, Γκουνώ, Μότσαρτ, Χάυντν, Μπραμς, Σούμπερτ, Ροσίνι, Μπιζέ, Ραμίρεζ και αγαπημένες γιορτινές μελωδίες που όλοι θα τραγουδήσουν!

Συντελεστές παράστασης

Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών

Παιδική Χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης»

Μουσική διεύθυνση: Νίκος Μαλιάρας

Ωδείο Αθηνών, «Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος»

Διεύθυνση: Βασ. Γεωργίου B΄ 17-19, Αθήνα 106 75 (είσοδος από την οδό Ρηγίλλης)

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023

Πηγή: ertnews.gr