ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΧριστούγεννα 2021: «Βουλιάζουν» από προκρατήσεις οι χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα

Χριστούγεννα 2021: «Βουλιάζουν» από προκρατήσεις οι χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα

Χριστούγεννα 2021: «Βουλιάζουν» από προκρατήσεις οι χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα

Άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν πως, οι προκρατήσεις για τους χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα για τα Χριστούγεννα “βουλιάζουν” και στις φετινές γιορτές τα ποσοστά ίσως και να ξεπεράσουν τα δεδομένα του 2019

Παρά την έξαρση των νέων κρουσμάτων της Covid-19, αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν κανονίσει από τώρα στον προγραμματισμό των διακοπών, αφού οι εορτές των Χριστουγέννων απέχουν περίπου ένα μήνα. Η αβεβαιότητα που επικρατεί δεν φαίνεται να τους αποτρέπει να επισκεφθούν δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Από τις Έξι» της ΕΡΤ, οι προκρατήσεις σε ολόκληρα διαμερίσματα ή και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε περιοχές όπως Αράχοβα, Μέτσοβο, Καλάβρυτα, Καρπενήσι, Πήλιο, Καστοριά, Ζαγοροχώρια, Τρίκαλα Κορινθίας (την περίοδο μεταξύ 20 Δεκεμβρίου έως και 02 Ιανουάριου) φαίνεται να έχουν εκτοξευθεί και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν φτάσει το 100%.

Η φετινή χειμερινή σεζόν ξεκίνησε με αισιοδοξία τόσο για τον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, όσο και για τους ξενοδόχους ορεινών περιοχών όπου το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου οι πληρότητες άγγιξαν το 100% στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών, ενώ υψηλές πληρότητες καταγράφονται σχεδόν στο σύνολο των Σαββατοκύριακων του Νοεμβρίου.

«Τα στοιχεία των προκρατήσεων για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όσον αφορά ολόκληρα διαμερίσματα αλλά και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, είναι άκρως εντυπωσιακά. Το ποσοστό των προκρατήσεων στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών είναι ήδη άνω του 90% τόσο για τις ημέρες των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς», αναφέρει ο πρόεδρος του E-Real Estates.

thebest.gr

Με τηλεδιάσκεψη συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr