ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο«Χριστούγεννα, όπως χθες και σήμερα»

«Χριστούγεννα, όπως χθες και σήμερα»

Γεμάτο από κόσμο το Παπαστράτειο Μέγαρο

«Χριστούγεννα, όπως χθες και σήμερα»

Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή, Πολιτιστική και Φιλανθρωπική Αδελφότητα «Η Αγία Φιλοθέη» διοργάνωσε και πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή της

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ορθοδόξου Ιεραποστολικής, Πολιτιστικής και Φιλανθρωπικής Αδελφότητας «Η Αγία Φιλοθέη». Η εκδήλωση που είχε ως τίτλο «Χριστούγεννα, όπως χθες και σήμερα» πραγματοποιήθηκε στο γεμάτο από κόσμο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου προχθές το απόγευμα της Κυριακής.

Το πρώτο σκέλος της εκδήλωσης περιείχε την εισήγηση της φιλολόγου κας Δέσποινας Γεωργιοπούλου – Αναγνωστοπούλου, η οποία μίλησε για την γέννηση του Χριστού και όλες τις παραμέτρους που απορρέουν του γεγονότος αυτού. Αναφέρθηκε δηλαδή στην ταπείνωση λόγω της γέννησης του Χριστού στο σπήλαιο, στην παρουσία και την προσκύνηση από τους μάγους, στην συγκατάβαση του ουρανού προς την γη με τους αγγέλους και την υποδοχή που υπήρξε από τους ανθρώπους και κυρίως την υποδοχή που έκαναν οι βοσκοί που έσπευσαν στο σπήλαιο και προσκύνησαν. Μέσα από τις διαδοχικές επιστημονικές αναλύσεις των θεμάτων αυτών προκύπτει το μήνυμα που δεν είναι κάτι άλλο από την ειρήνη, την αγάπη των ανθρώπων μεταξύ τους, την σωτηρία που εξασφάλισε ο Χριστός με την εναρμόνισή του και κυρίως η χαρά και η ικανοποίηση του ανθρώπου, στο πέρασμα των αιώνων, με το γεγονός της γέννησης.

Η κα Γεωργιοπούλου – Αναγνωστοπούλου μίλησε αναλυτικά για ένα προς ένα τα γεγονότα που οδηγούν στην γέννηση καθώς και σ’ αυτά μετά την γέννηση, ανέλυσε ξεχωριστά το μήνυμα στους βοσκούς και τον συμβολισμό μεταφέροντάς το και στη σύγχρονη εποχή. 

Το δεύτερο σκέλος της εκδήλωσης περιείχε την θεατρική παράσταση «Χριστούγεννα, όπως χθες και σήμερα», η οποία παρουσιάστηκε από μαθητές του κατηχητικού του Ιερού Ναού Αγ. Παρασκευής Αγρινίου. Περιείχε επίσης απαγγελίες μαθητών, χριστουγεννιάτικα τραγούδια από το Ωδείο Δυτικής Ελλάδας, τραγωδία από την παιδική χορωδία υπό την συνοδεία της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου και του τμήματος της Μουσικής Προπαίδειας.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr