ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΧρήστος Ζώης: «Είμαστε υπέρ μιας Ευρωπαϊκής Γερμανίας και όχι μιας Γερμανικής Ευρώπης»

Χρήστος Ζώης: «Είμαστε υπέρ μιας Ευρωπαϊκής Γερμανίας και όχι μιας Γερμανικής Ευρώπης»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την παράταξη «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό» κ Χρήστος Ζώης και ο Αιτωλοακαρνάνας υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ίδια παράταξη κ Θύμιος Δρόσος.

Στο Αγρίνιο βρέθηκε χθες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την παράταξη «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό» και πρόεδρος του κόμματος «Νέα Μέρα» κ Χρήστος Ζώης συνοδευόμενος από τον Αιτωλοακαρνάνα υποψήφιο ευρωβουλευτή κ Θύμιο Δρόσο.

Ο κ Ζώης και ο κ Δρόσος παραχώρησαν συνέντευξη τύπου σε γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο, στην οποία κατά πρώτον ο κ Ζώης εξήρε για το πολιτικό του και προσωπικό ήθος τον κ Δρόσο, ενώ κατά δεύτερον μίλησε για την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να υποβαθμίσει την αξία των ευρωεκλογών. Κάλεσε τους έλληνες πολίτες και τους Αιτωλοακαρνάνες να προσφύγουν μαζικά στις κάλπες και να στείλουν μήνυμα στους ευρωπαίους πολίτες ότι ο ελληνικός λαός είναι όρθιος και δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον περιπαίζει, μήνυμα στους ευρωπαίους εταίρους ότι έλληνες θέλουν να αποκαταστήσουν την θέση της χώρας τους εντός της Ευρώπης με πλήρη σεβασμό στις θυσίες τους και την ιστορία τους και μήνυμα στην συγκυβέρνηση για την ασκούμενη πολιτική.
Ο κ Ζώης επισήμανε ότι στο ενδεχόμενο που η συγκυβέρνηση δεν λάβει ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας, τότε, τόσο η ίδια όσο και οι ευρωπαίοι εταίροι της θα επανέλθουν με ακόμη σκληρότερα μέτρα και νέο μνημόνιο, δηλώνοντας επιπλέων ότι θα έχουν νωπή εντολή να συνεχίσουν το «έργο» τους. Παρά ταύτα, παρουσιάστηκε βέβαιος ότι το βράδυ της 25ης Μαΐου η κάλπη θα δείξει καθαρά πολιτική ανατροπή.
«Ποιες πολιτικές δυνάμεις είναι σε θέση να προσφέρουν διέξοδο και να δώσουν ελπίδα και θα υπηρετήσουν τα συμφέροντα της πατρίδας και θα είναι σε θέση να συγκροτήσουν κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού, διεκδικώντας από τους έλληνες πολίτες ψήφο εκπροσώπησης και δράσης και όχι ψήφο οργής και αντίδρασης»??? αναρωτήθηκε, προτείνοντας τις ιδέες και τις θέσεις της παράταξής του, κάποιες εκ των οποίων έχουν υιοθετηθεί και από άλλα ελληνικά κυρίαρχα κόμματα της αριστεράς, αφού πρώτα ανακοινώθηκαν από την «Νέα Μέρα» και από την «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό», όπως τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ Χρήστος Ζώης.
Ο Πρόεδρος της «Νέας Μέρας» και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό» αναφέρθηκε και στο κάλπικο πλεόνασμα της συγκυβέρνησης το οποίο εξυπηρετεί αποκλειστικά προλογικούς σκοπούς της.
Ο κ Δρόσος στην σύντομη στοχευμένη εισήγησή του δήλωσε «Μετά από 39 χρόνια παρουσίας στη «Νέα Δημοκρατία» αποφάσισα να αποχωρήσω από το μεταλλαγμένο αυτό κόμμα και ο Χρήστος Ζώης ήταν ο άνθρωπος με αξίες κοινές με μένα που πίστεψα ότι θα εκφράσει το καινούργιο. Προσπαθούμε μαζί να χτίσουμε το καινούριο αυτό. Καλώ τους Αιτωλοακαρνάνες με το χέρι στην καρδιά να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές και να στείλουν ηχηρό μήνυμα στις δυνάμεις της πολιτικής ανακολουθίας και αναξιοπιστίας και να συνταχθούν με άλλες δυνάμεις, υποσχόμενος ότι θα ανταποκριθούμε με κάθε νόμιμο μέσο στις προσδοκίες των πολιτών».
Ο κ Ζώης, κατόπιν ερώτησης, έδωσε και την ταυτότητα του πολιτικού χώρου που εκπροσωπεί λέγοντας ότι πρόσκεινται στον θετικό ευρωσκεπτικισμό. «Κάποτε ο ευρωσκεπτικισμός είχε εντελώς αρνητικό πρόσημο, τώρα η κρίση και οι εξελίξεις στην χώρα και κυρίως στην Ευρώπη δημιούργησαν τον χώρο του ευρωσκεπτικισού με θετικό πρόσημο. Τέτοιες δυνάμεις θα αναδειχθούν στις ευρωεκλογές, ακόμη και στη Γερμανία. Αυτό θα βοηθήσει την ευρωπαϊκή ιδέα στον βαθμό που δεν θα  υποταχθεί κάποιος που εκπροσωπεί τον χώρο αυτό. Είμαστε υπέρ μιας Ευρωπαϊκής Γερμανίας και όχι μιας Γερμανικής Ευρώπης».
Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr