Χριστίνα Σταρακά: Η κυβέρνηση συνεχίζει να απαξιώνει τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου

by ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Με αφορμή την προκήρυξη πέντε μόνιμων θέσεων γιατρών για τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χριστίνα Σταρακά ανέφερε πως η κυβέρνηση με αυτή την απόφαση απαξιώνει τα νοσοκομεία 

Η δήλωση της κ. Σταρακά:

« Τα νοσοκομεία μας στενάζουν. Το ΕΣΥ βρίσκεται σε πλήρη απαξίωση και δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε με μπαλώματα τις παθογένειες που επικρατούν στα νοσοκομεία μας. Απαιτούνται άμεσες, γενναίες και αποφασιστικές λύσεις, με τα σωστά κίνητρα, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν και να λειτουργήσουν σωστά τα νοσοκομεία μας για να μπορούν να εξυπηρετούν όλους τους πολίτες. Η υπερεφημέρευση και οι μετακινήσεις των γιατρών δεν μπορούν να συνεχιστούν. Για το γεγονός αυτό, προχώρησα σε άμεση κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας εξηγήσεις για το λόγο που προχώρησε στην προκήρυξη μόνο πέντε θέσεων γιατρών στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου (3 στο Αγρίνιο και 2 στο Μεσολόγγι) παρά το γεγονός ότι είχε ζητηθεί από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας να προκηρυχθούν 10 θέσεις και στα δύο νοσοκομεία με στόχο να δρομολογηθεί η κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και να δημιουργηθούν νέες, σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν. Η κυβέρνηση οφείλει να ακούει τα αιτήματα των ανθρώπων που καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με όλες τις παθογένειες του ΕΣΥ κυρίως στην περιφέρεια και να μην τους εμπαίζει».

 

Σχετικά Άρθρα

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Adblock Detected

Παρακαλούμε υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.