Χριστίνα Σταρακά: Γιατί εγκαλεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης για θεσμική απρέπεια

Με αφορμή πρόσφατη σύσκεψη του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας και ειδικότερα για τα Ιόνια Νησιά και τη Δυτική Ελλάδα, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Χριστίνα Σταρακά, προέβη σε δήλωση.

staraka-christina-vouli-1

Με αφορμή πρόσφατη σύσκεψη του Υπουργείου Δικαιοσύνηςγια τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας και ειδικότερα για τα Ιόνια Νησιά και τη Δυτική Ελλάδα, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Χριστίνα Σταρακά, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Την Τρίτη 09/01/2024 το Υπουργείο Δικαιοσύνης προσκάλεσε σε συνάντηση εργασίας υπό την Προεδρία του Υφυπουργού Γιάννη Μπούγα, όλους τους Προέδρους  των Δικηγορικών Συλλόγων Ιονίων Νήσων και της Δυτικής Ελλάδας, στην έδρα του Υπουργείου, παρουσία θεσμικών φορέων της περιοχής, καθώς και των βουλευτών και των δύο Περιφερειών.

Δυστυχώς, παρότι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της αντιπολίτευσης με το ΠΑΣΟΚ, δεν καλέστηκα ουδέποτε και από κανέναν.

Η κυβερνητική αλαζονεία και αμετροέπεια δεν έχουν όρια, καθώς πλέον μεταφράζονται και σε θεσμικές απρέπειες, απαξιώνοντας έτσι τον ρόλο των εκπροσώπων της Βουλής των Ελλήνων ως εκπροσώπων του ελληνικού λαού.Προφανώς, για την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση διαδραματίζει ρόλο διακοσμητικό, καθώς προτιμούν να τα συζητούν με τους δικούς τους βουλευτές σε στενό κύκλο.

Ολίγον κατ΄ολίγον ωστόσο διολισθαίνουν οι δημοκρατικοί θεσμοί, γι’ αυτό και εμείς τους απαντάμε: Δεν είμαστε βουλευτές β’ κατηγορίας, οφείλετε να σέβεστε εμάς, τα κοινοβουλευτικά ήθη και τις θεσμικές επιταγές. Από εκεί και πέρα, ελπίζουμε να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που διαρρέουν, και θέλουν το Εφετείο Δυτικής Ελλάδας να παραμένει ως έχει. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζουμε ανένδοτοι τον αγώνα για να διατηρηθούν και τα Πρωτοδικεία Αγρινίου και Μεσολογγίου. Είναι απολύτως αναγκαίο στην ιστορική και πολυπληθή Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας,τη μεγαλύτερη σε έκταση περιφερειακή ενότητα της Ελλάδας, όχι μόνο να διατηρηθούν οι υπάρχουσες δικαστικές δομές, αλλάκαι να ενισχυθούν περαιτέρωμε ανθρώπινο δυναμικό και πόρους.

ΕΝΑ Αιτωλ/νίας: Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας (εικόνες)