ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοινωνικα ΝεαΧρίστινα Σταρακά: Αέναο σύμβολο ελευθερίας η ημέρα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Χρίστινα Σταρακά: Αέναο σύμβολο ελευθερίας η ημέρα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Χρίστινα Σταρακά: Αέναο σύμβολο ελευθερίας η ημέρα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά, στο μήνυμά της για το Πολυτεχνείο τονίζει την ανάγκη συνεχούς αγώνα για δημοκρατία.

Σε μια περίοδο όπου το μαύρο πέπλο του φασισμού είχε καλύψει από άκρη σε άκρη την πατρίδα μας, το Πολυτεχνείο ήταν το πρώτο φως. Ένα φως που είχε χιλιάδες πρόσωπα και χιλιάδες σφυγμούς, όλων εκείνων των παιδιών που βρέθηκαν ξαφνικά στην πρώτη γραμμή ενός αγώνα πραγματικής αυτοθυσίας, προτάσσοντας, κυριολεκτικά, τα στήθη τους απέναντι στις ερπύστριες του φόβου και του φασισμού.

Και ήταν αυτό το άσβεστο πάθος για ελευθερία, ήταν εντέλει η ορμή της νιότης που κράτησε όρθια την τιμή της δημοκρατίας στη χώρα που τη γέννησε. Έστω και για μία μέρα, την 17η Νοέμβρη. Και για όλες τις επόμενες γενιές, η μέρα αυτή θα παραμένει ένα αέναο σύμβολο ελευθερίας αλλά και μια διαρκής υπενθύμιση –  ότι ο αγώνας για δημοκρατία δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταματάει ποτέ.

Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας: Διαχρονική η αξία των αιτημάτων του Πολυτεχνείου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ