Χρειάζονται απαντήσεις για το μέλλον του σιδηροδρόμου

«Το τελικό λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα»

Χρειάζονται απαντήσεις για το μέλλον του σιδηροδρόμου

«Εγώ πρώτος θέλω να μάθω την αλήθεια για τα Τέμπη», δήλωσε στη χθεσινή του συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το τελικό λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα» πρόσθεσε και με έμφαση απέκρουσε τις κατηγορίες για συγκάλυψη και μπάζωμα επικαλούμενος τις έρευνες που ακολούθησαν για την ανεύρεση των σωρών.

Το πόρισμα πάντως της ΝΔ στην εξεταστική για τα Τέμπη «βλέπει» ευθύνες του σταθμάρχη και της Hellenic Train με βασικό συμπέρασμα πως ο Γενικός Κανονισμός Κινήσεως παραβιάστηκε επτά φορές για να προκληθεί στο τέλος  το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Πάντως η βασική ευθύνη του Πρωθυπουργού, επειδή δεν είναι ο ρόλος μας αυτός του Εισαγγελέα, είναι από εδώ και πέρα… «Έναν χρόνο μετά, ο σιδηρόδρομος είναι δραματικά χειρότερος» λέει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ αναλύοντας σε μια μακροσκελή ανακοίνωσή της μια σειρά από προβληματικά σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη τη χώρα. Εδώ λοιπόν πρέπει η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις. Το δυστύχημα στα Τέμπη είναι παρελθόν και δυστυχώς δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Το μέλλον, το τι δηλαδή θα συμβεί αύριο, έχει πολιτικές ευθύνες. Ας συζητήσουμε λοιπόν για αυτές που δεν είναι τόσο φορτισμένες όσο ποινικές ευθύνες.

Εφημερίδα "Συνείδηση"

Μια εναλλακτική διαμαρτυρία για το Αγρίνιο - Καρπενήσι...!