ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΧρ. Σταρακά για Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Δίκαιος ο αγώνας για επαρκή στελέχωση και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας

Χρ. Σταρακά για Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Δίκαιος ο αγώνας για επαρκή στελέχωση και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας

Χρ. Σταρακά για Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Δίκαιος ο αγώνας για επαρκή στελέχωση και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας

Με αφορμή την σημερινή επίσκεψη της υποψήφιας στην Αιτωλοακαρνανία με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Χριστίνας Σταρακά στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, η κα. Σταρακά εξέφρασε την συμπαράστασή της στους εργαζόμενος του Νοσοκομείου, οι οποίοι αύριο Τετάρτη διοργανώνουν κινητοποίηση στο Μεσολόγγι λόγω των ελλείψεων και της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο. 

Η κα. Σταρακά μάλιστα επεσήμανε σε σχόλιο που έκανε στο facebook:  

Δεδομένο: η Ιταλία διαθέτει το 10% των πόρων της από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. για στήριξη του συστήματος Υγείας, η Πορτογαλία το 8%, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ στην Ελλάδα μόνο το 4,8% των πόρων. Ποσό που δεν καλύπτει ούτε τις τρέχουσες ανάγκες.

Αποτέλεσμα: υποστελέχωση του ΕΣΥ, μεγάλες ελλείψεις και τραγικές συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να επιτελέσουν το έργο τους οι ήρωες γιατροί και νοσηλευτές. Όπως στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου το οποίο επισκέφτηκα σήμερα για να συμπαρασταθώ στο δίκαιο αγώνα τους για επαρκή στελέχωση και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, που είναι και δικός μας αγώνας.

Λύση: Το Εθνικό Σύστημα Υγείας κράτησε όρθια την κοινωνία μας στην πανδημία. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεσμεύεται για επαναπροσανατολισμό των πόρων του Ταμείου Ανάπτυξης προς την κατεύθυνση και της επαρκούς χρηματοδότησης ενός αξιοπρεπούς Εθνικού Συστήματος Υγείας. Εμείς πιστέψαμε και δημιουργήσαμε το ΕΣΥ, εμείς θα το αναγεννήσουμε. Χέρι – χέρι με τους λειτουργούς του”.

*φωτο aixmi.gr (από την συνάντηση της Χριστίνας Σταρακά με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Ελένη Φιλιπποπούλου)

Δυτική Αχαΐα: Αύριο το “τελευταίο αντίο” στη μικρή Χρυσάνθη που “έσβησε” στα 5 της χρόνια

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ