ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΧωρίς τους οίνους της Αιτωλοακαρνανίας πρόγραμμα της Περιφέρειας

Χωρίς τους οίνους της Αιτωλοακαρνανίας πρόγραμμα της Περιφέρειας

Χωρίς τους οίνους της Αιτωλοακαρνανίας πρόγραμμα της Περιφέρειας

Το πρόγραμμα για την προώθηση των οίνων της Δυτικής Ελλάδας από την Περιφέρεια σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Ηλείας & Αχαΐας σχολιάζει ο τέως δήμαρχος Μεσολογγίου Π. Κατσούλης στηλιτεύοντας το γεγονός ότι από το πρόγραμμα αυτό απουσιάζουν τα κρασιά που παράγονται από τα οινοποιεία της Αιτωλοακαρνανίας.

Μάλιστα ο Π. Κατσούλης συστήνει στον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θόδωρο Βασιλόπουλο «1. Να διαβάσει το “Καλλιεργητικό Πλάνο” των υπηρεσιών της Περιφέρειας που διοικεί (2015). Εκεί θα βρει τους πιστοποιημένους αμπελώνες της Αιτωλοακαρνανίας που εκ νέου “ξέχασε” … 2. Να ενημερωθεί πως σε αυτούς τους αμπελώνες, παράγεται πιστοποιημένο κρασί. Κρασί βιολογικής προέλευσης, όπως του “Βιολογικού Κτήματος Καραγεώργος” και του “Κτήματος Αρμυρίκι/Mikelatos Winery” στον Αστακό, καθώς και του “Οινοποιείου Σωτηρίου-Sotiriou Winery” στο Λεσίνι Μεσολογγίου. Επίσης θα ήταν πρέπον ως πολιτικός παράγων, να ενημερωθεί για το κόκκινο κρασί “Πέτρινο Χωριό” που παράγεται στο Πετροχώρι Θέρμου και το οποίο το 2017 απέσπασε ασημένιο μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό “Concours Mondial de Bruxelles”. Τα ανωτέρω οινοποιεία αναφέρονται ενδεικτικά, δεν είναι δε τα μοναδικά..»

«Είτε η Αιτωλοακαρνανία δεν παράγει κρασί και δεν διαθέτει οινοποιία, είτε αποσχίστηκε από την Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας» αναφέρει σκωπτικά ο Π. Κατσούλης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κάποιοι το κρατάνε μανιάτικο στον Πρύτανη και τη Σύγκλητο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr