ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΧωρίς το «σπρώξιμο» των αρμοδίων, χρειάζονται οι περαστικοί

Χωρίς το «σπρώξιμο» των αρμοδίων, χρειάζονται οι περαστικοί

Χωρίς το «σπρώξιμο» των αρμοδίων, χρειάζονται οι περαστικοί

Χωρίς το «σπρώξιμο» των αρμοδίων, χρειάζονται οι περαστικοί

Ευτυχώς ο τραυματισμό του δικυκλιστή στο τροχαίο που σημειώθηκε το προχθές το βράδυ στο Άγιο Κωνσταντίνο  (Ρέμα Ρεμπελιά) ήταν ελαφρύς και όχι απειλητικός για τη ζωή του.

Ας σκεφτούμε πόσο διαφορετικές θα ήταν οι αντιδράσεις αν σε ένα πολύ σοβαρότερο περιστατικό είχε «μείνει» το ασθενοφόρο και χρειάζονταν να σπρώξουν οι περαστικοί για να πάρει μπρος.

Δεν θα πρέπει να πέφτουμε από τα σύννεφα… Τα έχουν πει επανειλημμένως οι συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ για τον πεπαλαιωμένο στόλο των ασθενοφόρων. Με τη καταπόνηση που δέχονται καθημερινά τα οχήματα αυτά και με τα εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα που κουβαλούν στην πλάτη τους, λογικό είναι κάποια στιγμή κάποιο από αυτά να χρειαστεί σπρώξιμο…

Εκείνο που δεν είναι λογικό… είναι τι θα είχε συμβεί σε όλη τη χώρα, αν τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν γίνει οι δύο μεγάλες δωρεές ασθενοφόρων από την Ένωση Εφοπλιστών και το «Ίδρυμα Στ. Νιάρχος».

Πριν από περίπου οκτώ με δέκα χρόνια είχε γίνει μια προσπάθεια να αξιοποιηθούν πόροι από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για να προμηθευτούμε ασθενοφόρα για τις ανάγκες των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της περιοχής.

Η προσπάθεια κάπου «κόλλησε»… Ποτέ δεν μάθαμε που ακριβώς… Ούτε αυτό είναι λογικό… να υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα και να μην καταφέρνεις να τα αξιοποιήσεις για τόσο μεγάλες ανάγκες μάλιστα… Λογικό είναι αφού η υπόθεση «ασθενοφόρα» δεν είχε το «σπρώξιμο» των αρμοδίων, να σπρώχνουν στο τέλος οι περαστικοί;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Τι λένε για το κοινωνικό φροντιστήριο οι πολέμιοι της σχέσης Κράτους – Εκκλησίας;

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ