ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΧωρίς εκλογές είναι εξίσου δραματικά τα πράγματα στο Νοσοκομείο;

Χωρίς εκλογές είναι εξίσου δραματικά τα πράγματα στο Νοσοκομείο;

Χωρίς εκλογές είναι εξίσου δραματικά τα πράγματα στο Νοσοκομείο;

Χωρίς εκλογές είναι εξίσου δραματικά τα πράγματα στο Νοσοκομείο;

Να ξεκαθαρίσουμε ότι το Νοσοκομείο Αγρινίου έχει πολλά, παλιά και σοβαρά προβλήματα. Και, φυσικά θέλει δουλειά, οργάνωση, αγάπη για τους πολίτες, διεκδίκηση πόρων και προσωπικού.

Με αυτή την σειρά.

Όμως προχθές στη συνέντευξη Τύπου της διοίκησης των νοσοκομειακών γιατρών με το Εργατικό Κέντρο (μόνο) μέσα στο αμφιθέατρο, καταγράψαμε ότι το μεν νοσοκομείο Αγρινίου χρειάζεται… 21 επιπλέον γιατρούς για να λειτουργεί “μη οριακά”, ενώ για τον ίδιο στόχο το Νοσοκομείο Μεσολογγίου χρειάζεται…19 επιπλέον.

Με άλλα λόγια, πολύ προσωπικό και μάλιστα σε ειδικότητες που δεν είναι από εκείνες που κάνουν το κοινό να πιστεύει πως είμαστε “ένα βήμα πριν την διάλυση”. Για το Νοσοκομείο Αγρινίου η καρδιολογική θέλει, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, έναν καρδιολόγο.

Και για τα χειρουργεία ζητιούνται 3 χειρουργοί, πέραν των 7 γενικών γιατρών που έχουν έρθει ή έρχονται άμεσα για να κρατάνε τα επείγοντα “απελευθερώνοντας” τους χειρουργούς για να κάνουν επεμβάσεις.

Το ερώτημα είναι αν όλα αυτά είναι τόσο δραματικά και κρίσιμα όσο πέρασε τις τελευταίες μέρες στο κοινό. Ο κ. Αλμπάνης, διευθυντής της καρδιολογικής τελικά δεν παραιτείται, οπότε ο πανικός πρέπει να λιγοστεύει. Οι εργαζόμενοι για πρώτη φορά φαίνονται ενοχλημένοι με την εικόνα της διάλυσης που παρουσιάζεται.

Μήπως, όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο τελεσίδικα, μετά κι από αρκετές λύσεις που ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου; Σήμερα στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Αγρινίου μήπως θα είναι κάπως λιγότερο…ορμητικοί όλοι;

Με άλλα λόγια, μήπως ο γενικός συναγερμός και ξεσηκωμός ήταν και υπό το πρίσμα των εκλογών, που θα ανακοινώνονταν, αλλά μάλλον δεν θα ανακοινωθούν;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Νοσοκομείο Αγρινίου: Κάθετα αντίθετοι πολλοί γιατροί με τη συνέντευξη Τύπου ΕΙΝΑΑ- ΕΚΑ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ