ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΧωρίς Ε.Ε. “αμέσως καλύτερα” για τους αγρότες;

Χωρίς Ε.Ε. “αμέσως καλύτερα” για τους αγρότες;

Χωρίς Ε.Ε. “αμέσως καλύτερα” για τους αγρότες;

Χωρίς Ε.Ε. “αμέσως καλύτερα” για τους αγρότες;

Το σύνθημα “με δραχμή αμέσως καλύτερα” έχει μείνει στην Ιστορία αυτού του τόπου και μάλιστα την πρόσφατη. Ήταν η εποχή ειδικά γύρω από το περίφημο Δημοψήφισμα όταν οι πιο… μουντζαχεντίν έλεγαν αυτό που δεν τολμούσε να πει η τότε κυβέρνηση. Ότι αν φύγουμε από την Ε.Ε. κι έχουμε δικό μας νόμισμα, αυτό θα κάνει την οικονομία μας πιο ανταγωνιστική και θα βρέξει λεφτά!

Κάπως έτσι έκαναν καριέρες διάφοροι μαθητευόμενοι μάγοι ενώ ήταν και πάμπολλοι που κρυβόταν και δεν το έλεγαν ευθέως.

Τώρα όλα αυτά επανέρχονται και τον χειμώνα θα επανέλθουν και πιο βίαια ακόμη, με κύρια συζήτηση το αν αξίζει να είμαστε στην Ε.Ε..

Κάπου εδώ υπεισέρχεται η είδηση που είδαμε στον τοπικό Τύπο και αφορά στους αγρότες, κάποιους που έχουν απομείνει και στην δική μας περιοχή.

Η είδηση, λοιπόν, λέει ότι μέσα στον Σεπτέμβριο κάπου 60 χιλιάδες αγρότες πήραν πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσουν ζωοτροφές! Από ένα χιλιάρικο περίπου ο καθένας και, όχι, δεν σώθηκαν με αυτό το ποσό. Όμως κάποιος τους έδωσε να πάρουν ζωοτροφές και μάλιστα η προκήρυξη αναφέρει ρητά ότι αυτό έγινε λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία!

Ας πούμε, λοιπόν, ότι δεν ήμασταν στη Ε.Ε. και ερχόταν αυτές οι ήδη δύσκολες μέρες. Ποιος θα έδινε ενίσχυση στους Έλληνες αγρότες για να πάρουν ζωοτροφές;

Η μία απάντηση είναι ότι “τα έχουν πληρωμένα αυτά τα λεφτά οι αγρότες” και δεν νομίζουμε ότι κάτι τέτοιο επιδέχεται σοβαρής συζήτησης.

Η άλλη απάντηση είναι “αν ήμασταν με την πλευρά της Ρωσίας θα μας τα έδινε ο Πούτιν“!

Εδώ, επίσης, δεν μπορεί να γίνει σοβαρή κουβέντα. Άλλωστε, θυμόμαστε τι… κιμπάρικο είναι το Ξανθό Γένος από την τελευταία φορά που πήγαμε παρακαλώντας για λεφτά. Όχι εμείς, οι Λαφαζάνηδες και οι άλλοι που-δεν το έλεγαν ευθέως- ήταν υπέρ του να προσκολληθούμε στην Ανατολή.

Πράγμα που πιστεύουν και τώρα, σημειωτέον…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Η αντιπολίτευση πρέπει να συντονιστεί με την ιεράρχηση που κάνουν οι πολίτες στα προβλήματα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ