ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΧωρίς χρονοδιάγραμμα ο νέος 4412

Χωρίς χρονοδιάγραμμα ο νέος 4412

Χωρίς χρονοδιάγραμμα ο νέος 4412

Όσον αφορά το νέο νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις και την αλλαγή του νόμου 4412/2016 που έχει το ανάθεμα των αυτοδιοικητικών όλης της χώρας,  ο νέος νόμος θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το επόμενο διάστημα.

«Επιτυγχάνουμε και διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Δεν θα κάνουμε εκπτώσεις ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο. Έχουμε κάνει ήδη βελτιώσεις στο προσχέδιο νόμου, ώστε να “απελευθερωθεί” η Αυτοδιοίκηση για την εκτέλεση έργων και τη διαχείριση της καθημερινότητας, αλλά πάντα εντός του αυστηρού πλαισίου, που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αναθέσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Καραμανλής χωρίς όμως να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα.

Το ν.4412 πάντως τον είχε ψηφίσει και η ΝΔ ως αντιπολίτευση, όμως είναι πανθομολογούμενο ότι απέτυχε και επέφερε τεράστιες καθυστερήσεις. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι σήμερα έχει δεχθεί πάνω από 300 (!) τροποποιήσεις.

Πάντως δεν είναι λίγοι ακόμη και οι γαλάζιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχης, που ακόμη κι αν δεν το λένε δημοσίως, στα μεταξύ τους πηγαδάκια χρεώνουν στην κυβέρνηση τη μεγάλη καθυστέρηση στην αλλαγή του νόμου. Ο 4412, όπως λένε οι περισσότεροι, είναι ένας νόμος αντιπαραγωγικός που γεννά προσφυγές και δικαστήρια, όχι έργα… και μια κυβέρνηση που αυτοπροσδιορίζεται ως μεταρρυθμιστική  θα έπρεπε να είχε σπεύσει να τον αλλάξει.

Εφημερίδα Συνείδηση

Εκλογικός νόμος πρώτα και μετά νέος 4412

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr