«Χορηγοί» του Μητσοτάκη

Αυτή τη στιγμή το πολιτικό πρόβλημα της χώρας είναι ότι δεν υπάρχει στοιχειωδώς σοβαρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη

androulakis-11

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς φαίνεται ότι χάνουν την αίσθηση της πραγματικότητας όλο και περισσότερο. Αυτή τη στιγμή το πολιτικό πρόβλημα της χώρας είναι ότι δεν υπάρχει στοιχειωδώς σοβαρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη.

Για αυτό και ο Μητσοτάκης βλέποντας ότι στα δεξιά του δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός υποδοχέας της όποιας διαμαρτυρίας, απλώνει τα πόδια της ΝΔ μέχρι της παρυφές της Αριστεράς έχοντας εντωμεταξύ κυριολεκτικά αλώσει το κέντρο. Το μονοπολικό σύστημα που έχει δημιουργηθεί είναι πρόβλημα και για τη ΝΔ, που μοιραία χωρίς το φόβο κάποιου οδηγείται σε λάθη. Και όλο αυτό βέβαια συνιστά κυρίως πρόβλημα για τη χώρα.

Και σε αυτή την κατάσταση έρχεται ο Ανδρουλάκης, τη στιγμή που στις δημοσκοπήσεις η αποδοχή των μη κρατικών πανεπιστημίων φτάνει μέχρι το 60% και λέει «όχι» προσπαθώντας να περιχαρακωθεί σε ένα περισσότερο αριστερό και λιγότερο κεντρώο ακροατήριο. Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ και  τα όσα γίνονται εκεί τις τελευταίες ημέρες, όπου κάποιοι αποφάσισαν να τραβήξουν το χαλί του Στέφανου Κασσελάκη, τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Τουλάχιστον για τα λεγόμενα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος. Η έννοια της αυτοκριτικής τους είναι άγνωστη. Για την ακρίβεια η αυτοκριτική τους είναι κάτι σαν εξωγήινη λέξη για την οποία δεν υπάρξει ούτε και λεξικό για την μάθουν και να καταλάβουν τι σημαίνει. Αν είχαν κάνει τη στοιχειώδη αυτοκριτική θα είχαν καταλάβει γιατί έχασαν το 2019 και δεν θα συνθλίβονταν το 2023.

Εφημερίδα Συνείδηση