ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑκτιο–Βονιτσα“Χώρα” Βόνιτσας: Υπογραφές για την ξύλινη πεζογέφυρα

“Χώρα” Βόνιτσας: Υπογραφές για την ξύλινη πεζογέφυρα

“Χώρα” Βόνιτσας: Υπογραφές για την ξύλινη πεζογέφυρα

Υπογράφηκε τη Δευτέρα 15/11/2021 η σύμβαση του έργου για την ξύλινη πεζογέφυρα στη θέση «Χώρα» Βόνιτσας προϋπολογισμού 640.000 € ( με ΦΠΑ).

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου,  θα αναδείξει και θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή, τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα που πρόκειται άμεσα να εκτελεστούν.

Ο Δήμος υπενθυμίζει ότι πρόκειται για ένα έργο που έχει «ταλαιπωρηθεί» πολύ, καθώς ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια και “πολεμήθηκε” από πολλούς και διάφορους, που εξυπηρετούσαν άλλες σκοπιμότητες”.

‘Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, “απανωτές καταγγελίες, προσφυγές που έφτασαν μέχρι την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να ακυρώσουν το έργο”.  “Ευτυχώς δεν τα κατάφεραν και σύντομα η Βόνιτσα θα έχει ένα στολίδι που θα μπορούν να χαρούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της”, υπογραμμίζεται.

Η μελέτη βασίστηκε σε δυο εγκεκριμένες μελέτες :

– «Γεωτεχνική μελέτη θαλάσσιας περιοχής για την σύνδεση Χώρας – Αγίας Παρασκευής».

– «Στατική μελέτη πεζογέφυρας για την σύνδεση Χώρας – Αγίας Παρασκευής».

“Πρόκειται για μια μελέτη που είναι απολύτως συμβατή και έρχεται να ολοκληρώσει την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής”, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.

Αιτωλοακαρνανία: Που θα πραγματοποιηθούν αύριο δωρεάν rapid test

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr