ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΝαυπακτοςΧιόνια στην Ορεινή Ναυπακτία – Γιατί Δήμος και Περιφέρεια βρίσκονται επί ποδός (video)

Χιόνια στην Ορεινή Ναυπακτία – Γιατί Δήμος και Περιφέρεια βρίσκονται επί ποδός (video)

Χιόνια στην Ορεινή Ναυπακτία – Γιατί Δήμος και Περιφέρεια βρίσκονται επί ποδός  (video)

Σε ετοιμότητα βρίσκονται Δήμος και Περιφέρεια στην Ορεινή Ναυπακτία για να αντιμετωπίσουν το κύμα κακοκαιρίας που “χτυπά” την περιοχή.

Σύμφωνα ενημέρωση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Κοτρωνιά αυτή την ώρα στα ορεινά επιχειρούν οχήματα που καθαρίζουν τους δρόμους καθώς και αλατιέρες που ρίχνουν συνεχώς αλάτι.

Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη όμως Δήμος και Περιφέρεια συνεχίζουν την προσπάθεια για να μείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο. Καλό θα είναι όσοι ανηφορήσουν στα ορεινά να έχουν μαζί τους αλυσίδες.

Δείτε εικόνες από το νέο γκρέιντερ του Δήμου Ναυπακτίας στη μάχη με τα χιόνια από το nafpaktianews.gr:

Αναλυτικά:

Οι οδηγοί που σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν το ορεινό οδικό δίκτυο θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν στο αυτοκίνητό του αντιολισθητικές αλυσίδες. Αυτές θα απαιτηθεί να τις χρησιμοποιήσουν από τα 800 μέτρα και πάνω, δηλαδή από το ύψος της Τοπικής Κοινότητας Ελατούς αν σκοπεύουν να κινηθούν προς την Αποδοτία.

Στα πεδινά, η κατάσταση είναι καλύτερη, με τους χειμάρρους να έχουν “καλή εικόνα” στην απορροή των υδάτων. Τόσο ο χείμαρρος Τζάβαρης στην περιοχή του Ξηροπηγάδου που συνήθως “δίνει” προβλήματα συμπεριφέρεται αποροβλημάτιστα με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος να επιχειρεί συνεχώς στον καθαρισμό των σχαρών απορροής ομβρίων στο ύψος της επαρχιακής οδού  Ναυπάκτου – Λιδορικίου λίγο πριν τη διασταύρωση με την εθνική οδό.

Επίσης οι χείμαρροι Βαριάς και Σκα αν και με αρκετό νερό παρουσιάζουν καλή εικόνα, με ένα μόνο σημείο επικινδυνότητας στον χείμαρρο Βαριάς στο νότιο τμήμα του λίγο πριν το σημείο εναπόθεσης αδρανών όπου το νερό κατατρώγει τμήμα των πρανών του χειμάρρου. Για το λόγο αυτό στο σημείο σε λίγη ώρα θα βρεθεί υπάλληλος της Περιφέρειας μαζί με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Ναυπακτίας ώστε να δουν από κοντά το πρόβλημα και να παρέμβουν αν και εφόσον απαιτηθεί με συμπληρωματικές εργασίες ενίσχυσης, αναφέρει το nafpaktianews.gr.

Επίσης και στη δημοτική ενότητα Χάλκειας δεν παρατηρούνται προβλήματα με τα μηχανήματα έργου του Δήμου Ναυπακτίας να παρεμβαίνουν σε ρέματα προκειμένου να διευκολύνεται η ροή των ομβρίων .

Καλαμάτα: Φωτιά ξέσπασε σε σπίτι μετά από κεραυνό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ